Even ertussenuit

Amsterdam, 29 april 2019

Lieve Wes,

Je bent nu twee maanden oud, en daarmee al een hele grote jongen. Tijd dus om wat tijd zonder papa en mama door te brengen. Dit hebben we op een paar manieren aangepakt.

Niet afgelopen weekend, maar het weekend daarvoor, hadden je moeder en ik een verjaardagsfeestje waar we graag heen wilden. Het zou doorgaan tot na jouw bedtijd, en het was in de buurt van Utrecht. We dachten daarom dat het niet zo slim was om je mee te nemen. Je hebben daarom aan je opa Erik en oma Thea gevraagd of je een nachtje bij hen mocht logeren. En dat mocht natuurlijk! Je opa’s en oma’s zijn tenslotte dol op je.

Dus je mama en ik waren een nachtje weg, en jij logeerde met Isa in Waalre. En dat ging goed. Je kan nu lachen, dus je was heel charmant. Je mag nog een keer komen logeren, als je dat wilt. Isa vond het ook wel gezellig.

Daarnaast gaat mama binnenkort weer werken. Dat betekent dat ze overdag niet meer op jou en je zus kan passen. Isa gaat al naar de
crèche, maar jij nog niet. We hebben je wel al een tijdje geleden ingeschreven, en we hebben nu je wendagjes ingepland. Die wendagjes zijn net zo veel voor jou als voor ons.

Je hebt je eerste wendagje al gehad. Mama bracht je om 9 uur naar de
crèche en haalde je om 11 uur weer op. Het was allemaal goed gegaan. Jij had geen klachten over school, en de juffen vonden jou heel lief. Je was wel een beetje moe van al die nieuwe indrukken: je hebt de rest van de ochtend en bijna de hele middag geslapen. Woensdag mag je weer gaan wennen, maar nu wat langer.

En als laatste vragen we wat vaker of iemand op je wil passen. Tante Soof heeft al een avondje op jou en Isa gepast en komend weekend komt tante Vief een avondje langs. Het gaat tot nu toe allemaal heel goed, en iedereen vindt jou een schatje, dus blijf dat vooral zo volhouden.

Het leukste is natuurlijk als we met z’n viertjes samen zijn, zoals vanochtend in het grote bed. Daar genieten we dan ook heel erg van. Isa is helemaal dol op je (je moeder en ik natuurlijk ook), en jij vindt Isa volgens mij ook wel heel erg leuk. Je krijgt veel kusjes en knuffels van haar, en jij lacht er volop bij.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply