Tweede verjaardag

IJsselstein, 15 februari 2021

Lieve Wes,

Afgelopen vrijdag was je jarig. Twee jaar oud alweer. En ondanks het coronavirus, hebben we er toch nog een feestje van kunnen maken.

Op de dag zelf moesten we vroeg opstaan. Isa moest gewoon naar school, en ze wilde je graag haar cadeau geven voordat ze wegging. Jij had ‘s nachts een beetje gespookt, dus jij lag nog lekker te ronken. We hebben je toen wakker gezongen en je eerste cadeaus gegeven. Het wakker zingen vond je helemaal niks, maar toen je je cadeaus kreeg, werd je al snel vrolijk. Hier hebben we een leuk filmpje van gemaakt. Van Isa kreeg je een speelgoedpolitiebusje die zelf stukjes kan rijden en verschrikkelijk geluid maakt. Van mama en mij kreeg je een branweerkazerne en brandweerauto.

Terwijl Isa op school was, hoorden we dat opa Erik en oma Thea wat eerder zouden langskomen dan dat we dachten, en dat ze omi Lenie zouden meenemen. We hebben ‘s ochtends daarom druk opgeruimd, zodat het huis een beetje netjes was voor het bezoek.
Toen opa en oma en je overgrootmoeder binnen kwamen, was het gelijk feest. Jij was heel blij en aan het springen van de pret. Vooral opa kreeg een dikke knuffel, en je was ook heel blij met de rest van het bezoek. En met de cadeaus natuurlijk. Je kreeg nog meer auto’s om mee te spelen en waar je op kon zitten.

Een paar uurtjes later kwam tante Soof ook nog langs. Drie keer raden wat zij voor je had meegenomen: weer een auto! Ook een hele grote dit keer. Een raceauto die je als loopauto kan gebruiken. Jij vind ‘m heel leuk. Probleem is wel dat je grote zus al je cadeaus ook heel leuk vond, dus de eerste ruzie is er alweer over gehad.

Dat was het bezoek op vrijdag. Maar dat betekent niet dat het feest toen voorbij was. Op zaterdag gingen we namelijk gewoon door. Toen zijn oma Elma en Bonpa langsgekomen om je een cadeau te geven en taart met je te eten. Ook weer beregezellig, en jij stond weer te stuiteren en te springen.

Van oma en Bonpa heb je een boek over Dribbel gekregen, die natuurlijk gelijk drie keer voorgelezen moest worden. Gelukkig vindt oma dat net zo leuk als jij, dus dat kwam helemaal goed.
En jij was ook heel erg aan het genieten van de tweede keer taart, en de tweede keer chipjes, en de tweede keer lekkere ijsthee drinken. En ‘s middags werd er ook nog eens een cadeau van Daniel voor je bezorgd.

Het was zondag, valentijnsdag, wel even wennen dat we je verjaardag niet meer vierden. De slingers hingen er nog, en er waren ook cadeautjes. Maar die waren voor mama en voor mij, niet voor jou. Dat vond je niet zo leuk.

Maar geen zorgen, jongeman. Je hebt nog genoeg familie en vrienden die je verjaardag niet hebben gevierd, en die jou nog heel graag een cadeau willen geven. De komende weken word je daarom denk ik nog heel erg verwend. Lekker van genieten.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply