Papadag

IJsselstein, 17 maart 2021

Lieve Wes,

Over het algemeen vind je het gezelliger met mama. Samen met mij is het ook heel gezellig hoor, maar mama is misschien toch wat liever, of kan beter bieden wat jij nodig hebt. Daarom is het voor mij zo leuk als je een dagje hebt dat je helemaal naar mij toe trekt. En zo’n dag hadden we gister!

Het begon al dat ik wakker werd en dat je lekker tegen me aan lag. Nu heb je natuurlijk een eigen kamer en een eigen bed, maar je vindt het veel gezelliger om bij ons te slapen. Dus als je ‘s nachts wakker wordt, sta je op uit je bed, en kruip je bij ons in bed. En vaak dan ook nog aan mama’s kant van het bed.
Ik denk dat je rond een uur of drie bij ons bent komen liggen. Om kwart over vijf heb ik je weer teruggelegd in je eigen bed, en we hebben allebei tot een uur of zeven uitgeslapen.

Toen het ochtendritueel. Gister was een dinsdag, en dan ga jij naar de creche. We moeten je dus ‘s ochtends met een beetje tempo verschonen, aankleden, een bammetje geven en je tanden poetsen. En dat mocht ik allemaal doen. Behalve je tanden poetsen, dat vind je niet zo leuk. Maar je stribbelde ook niet heel erg tegen.

Daarna hebben we samen Isa naar school gebracht en heb ik jou daarna naar de creche gebracht. Dat vind je ook niet zo leuk, en vaak begin je al te protesteren, of te huilen, zodra je doorhebt waar we heen gaan. Dit keer werd je pas verdrietig toen we al binnen stonden. Ik heb je snel een kus gegeven en ben weggegaan, want hoe langer het afscheid nemen duurt, hoe verdrietiger jij wordt. Je wordt daarna snel rustiger, en dan ga je lekker spelen.

‘s Middags heb ik je ook weer opgehaald van de creche. Toen ik binnen kwam, stond je te huilen, omdat andere kindjes wel al werden opgehaald, en jij nog niet. Toen je me zag, rende je snel naar me toe en kreeg ik een dikke knuffel van je. Binnen was je nog een beetje aan het bijkomen, maar toen we buiten waren, was je alweer helemaal vrolijk. Je had zin om naar huis te gaan en om met Isa te spelen.

‘s Avonds thuis hebben we nog een beetje gestoeid. We zijn samen in bad gegaan, wat ook heel gezellig was. Maar toen moest jij naar bed, en dat was natuurlijk een drama. Want ik bleef in bad, en mama legde je in bed.
Vervolgens ben jij nog zes keer uit je bed geklommen en ben je me zelfs uit bad komen halen. Dus ik afdrogen, m’n pyjama aangedaan en ik ben naast je komen liggen.
Ik was voor jou niet dichtbij genoeg, dus je bent eerst lekker tegen me aan komen liggen, en daarna ben je helemaal op me gekropen. Een kwartiertje later lag je lekker te ronken.

En vanochtend werd ik wakker, en lag niet mama naast me, maar jij. Blijkbaar heb jij haar ‘s nachts zo geterroriseerd dat jullie van plek hebben geruild. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar wel beregezellig.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply