Logeren

Leiden, 6 september 2021

Afgelopen week kon ik niet naar IJsselstein komen. Dus kwam jij bij mij en bonpa logeren. Papa en Isa hadden jou naar het station gebracht en daarna zijn jij en ik met de trein gegaan. Dat was leuk. Er was buiten veel te zien – molens, koeien, schapen, auto’s, andere treinen – en ondertussen kon je op de banken klimmen. Na nog een klein stukje met de auto gereden te hebben waren we bij ons thuis. Je was toen wel een beetje moe. Dus pakte je alle Dribbel boeken zodat je lekker voorgelezen kon worden. Daarna ging je spelen met de duplo en hebben we samen de treinbaan gebouwd. Natuurlijk wilde jij ook piano spelen en toen dat klaar was klom je op de piano om muziek uit de CD-speler te krijgen.  De piano bleek een leuk plekje te zijn om verder te spelen. Dus bleef je er gezellig zitten en ging met een serviesje spelen.

Je hebt goed gegeten en toen was het tijd om naar bed te gaan. Je past nog in een campingbedje maar je vindt het leuker om in het grote bed te slapen. Dus nadat we tandjes gepoetst hadden en twee boeken voorgelezen hadden ging je in het grote bed liggen. Bonpa was bij je gebleven en dat vond je zo gezellig dat je nog wel een uur wakker gebleven ben. Daarna hebben we in het campingbedje gelegd en heb je de hele nacht doorgeslapen tot … 6:15. Je kwam weer in het grote bed liggen om met je auto te spelen en weer voorgelezen te worden. Op die manier ben je nog een uurtje bezig geweest maar toen was het echt tijd om naar beneden te gaan.

In de ochtend heb je in de tuin gespeeld en zijn we naar de kinderboerderij geweest. Je hebt niet veel dieren gezien want je vond het leuker om bij de andere kindertjes in het peuterspeeltuintje te spelen.

’s Middags kwam Aristides en zijn we met z’n allen naar Monkey Town gegaan. Dat was geweldig. Aristides is veel groter dan jij en daarom deed je hem in alles na. Aan het eind van de middag was je zo moe dat je op weg naar huis al bijna in slaap viel. Samen met Aristides TV kijken ging nog net totdat jij voor de TV ging staan en Aristides boos zei dat je opzij moest gaan. Toen moest je heel hard huilen en was alles fout – de pannenkoek viel van je vork, het ijs was te koud. Zelfs papa die jou op kwam halen kon je niet troosten. Gelukkig ging het na het eten weer goed. Aristides was weer je grote held en jullie hebben samen nog even TV gekeken. Toen was het tijd om naar huis te gaan. Ik denk dat je al sliep voordat je de straat uit was.

Kom maar gauw weer logeren.

Oma Elma

Leave a Reply