WC

IJsselstein, 28 september 2021

Lieve Wes,

Je bent ondertussen een hele grote jongen. Dat vind je zelf vaak ook, behalve als je een beetje moe bent. Dan vind je jezelf klein en wil je alleen maar tegen ons aan hangen en knuffelen. Nu mag je altijd met ons komen knuffelen. Maakt ons niet uit of je je groot of klein voelt. Maar goed, ik dwaal af.

We vinden dat je klaar bent voor bepaalde veranderingen. Zo heb een maand of twee geleden besloten dat je geen rompers meer aanhoeft. Iets anders waar je volgens mij nu ‘groot’ genoeg voor bent, is om overdag geen luier meer aan te hoeven.

Maar dat is niet zo simpel als je luier uittrekken en je vrij te laten rondlopen. Je bent nu 2,5 jaar getraind om te plassen als je aandrang voelt om te plassen, en we moeten je leren om dan naar de wc of een potje te gaan, in plaats van het te laten stromen.

Dus we hebben je een tijdje ‘s ochtends en ‘s avonds op de wc gezet. Niet elke ochtend en elke avond, want wij moeten hier ook nog aan wennen, dus we vergeten het soms. (Dat maakt het voor jou ook niet makkelijker.) Maar: helemaal niks. Geen plas in de wc. Ook geen poep. Je vond het vaak wel leuk, dus dat is iets.

Totdat mama een keer een avondje weg was, en ik je op de wc zette, en je zomaar een plasje deed! Ik trots, jij trots. Gelijk je moeder gebeld natuurlijk. Zij was ook trots.

Dus nu is het wachten op je volgende plasje op de wc!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply