Helpen

IJsselstein, 1 november 2021

Lieve Wes,

Je ziet dat er dingen gebeuren in de wereld om je heen. Je wil graag ook invloed hebben, maar je weet vaak nog niet zo goed hoe. Daar heb je een slim plannetje voor bedacht. Je komt namelijk iemand helpen die ergens mee bezig is.

Zo vind je het meeste van wat er in de keuken gebeurd reuzeinteressant. Als mama of ik kookt, dan wil je ook altijd wel helpen. We laten je natuurlijk nog niet met messen of met hete pannen helpen, maar andere dingen kan je al heel goed. Eten op een overnplaat leggen bijvoorbeeld, of de ingrediƫnten van een smoothie in de blender doen. Ook de tafel dekken, of iemand een bordje eten brengen gaat al heel goed.

Je wil ook graag helpen met schoonmaken. De stofzuiger maakt dan wel veel lawaai, met zo’n grote stang met een slang eraan is dan wel weer spannend. Probleem daarmee is als jij met de stofzuiger bezig bent, dat niemand meer kan schoonmaken, dus ik laat je dan met alleen de stang spelen. Je wil mama ook graag helpen met het schoonmaken van de toiletten. Grote rubberen handschoen aan, met water spelen. Heel leuk!

Maar je bent natuurlijk pas 2 jaar oud, en dus zijn er meer dan genoeg dingen waar je absoluut niet mee wilt helpen. Opruimen bijvoorbeeld. Doe je gewoon niet. Of je bordje leegeten. Je tanden poetsen. Noem maar op. Misschien dat je daarvan denkt dat je het al kan, dus dat je niks meer te bewijzen hebt…

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply