Ziekjes

Leiden, 20 november 2021

Lieve Wes,

Wat een week weer, Wes. Je was wat aan het stoeien met je gezondheid. En dat vond niemand echt leuk natuurlijk. Het begon allemaal vorige week maandagavond. Je begon flink te hoesten. Een beetje overdag, maar vooral ‘s avonds. En dan ook niet als je naar bed ging, maar als je al een tijdje lag te slapen. Dan werd je wakker, en moest je zo hard hoesten dat je bijna moest overgeven. En dan lag je een tijd wakker, tussen ons in in het grote bed, te hoesten en proberen weer in slaap te vallen. En dat slapen lukte uiteindelijk altijd wel, maar echt goede nachten maakten we allemaal niet.

Dat hoesten ging niet uit zichzelf weg, dus we zijn donderdagochtend naar de huisarts gegaan. Ook omdat je woensdagmiddag begon te klagen over pijn in je oren. De huisarts heeft in je oren gekeken en naar je longen geluisterd en besloten dat je een antibioticakuur kreeg. Je oor was een beetje geirriteerd, en die hoest was nog steeds stevig.

Dus wij samen naar de apotheek, waar je de boel gelijk op stelten zette. We kregen je antibiotica, en die hebben we je braaf elke dag drie keer gegeven.

En het ging beter, dus dat was fijn. Je sliep weer rustig ‘s nachts en je hoefde niet meer te hoesten. Maar we hebben denk ik iets te weinig medicijn gekregen, want in plaats van dat het na een week op was, was het na vijf dagen op. En daarna kwam je hoest ook weer terug.

Dus ik heb de huisarts weer gebeld, maar die herkende hier een kinderziekte in, en vond het niet zo spannend. Je kreeg een paar uur later uitslag over je hele lichaam, maar ook dat hoorde bij het ziektebeeld, en we hoefden ons nergens zorgen over te maken.

We zijn weer een paar dagen verder en je hoest wordt een beetje beter, en de uitslag trekt ook weg. Geen idee wat het nou is, maar het gaat beter met je.

Maar, dit betekent helaas wel dat je niet mag logeren bij Bonpa en oma Elma. We laten geen zieke kinderen logeren. We zijn nu even op bezoek, en straks gaan we samen weer naar huis. Jij vind het heel jammer, maar het is nu wat het is.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply