Zelfstandig

IJsselstein, 25 maart 2021

Lieve Wes,

Soms denken we dat je al dingen kan die je eigenlijk nog niet kan. (Zoals kruisjes zetten, blijkbaar kan je dat nog niet.) Soms denk jij dat je dingen kan, die je eigenlijk nog niet kan. Bijvoorbeeld op iets hoogs klimmen. En soms doe je dingen waarvan we allemaal weten dat je ze wel kan, maar dat je moeder en ik liever hebben dat je het nog niet in je eentje doet.

Gister hadden we zoiets. Ik was in het voortuintje aan het werk. Er was nogal wat gras gegroeid, en dat wilde ik daar weg. Dus lekker gras plukken. Jij vond het wel interessant en kwam helpen. Dus jij ook grote handschoenen aan, het schepje van me overnemen om lekker in de aarde te slaan. Helemaal top.
Maar eventjes later zag je de lol er niet meer zo van in. Begrijp ik, want ik vond het eigenlijk ook niet zo interessant. Maar jij had de luxe om even iets anders te doen, terwijl als ik de tuin niet deed, niemand dat zou doen. Maar genoeg daarover.

Jij besloot dat je in de tuin ging spelen. Helemaal prima. Daar mag je best in je eentje spelen.

En toen stond je opeens weer voor m’n neus. Je was met je step de tuin uit gegaan, en bent om het huis heen gestept, totdat je weer bij de voortuin was. Daar schrok ik wel een beetje van, dus ik heb je verteld dat je niet zelf de tuin uit mocht. Je knikte.

Even later ging je weer in de tuin spelen. En toen stond je opeens weer voor m’n neus. Toen moesten we even goed met elkaar praten. En, eerlijk is eerlijk, daarna heb je het niet meer gedaan. In ieder geval, niet terwijl ik in de voortuin aan het werken was.

Later die middag gingen we boodschappen doen. Ik was even m’n rugtas pakken, en jij rende alvast de tuin in. Toen ik de tuin in liep, was de poort open, en was jij nergens te bekennen. Dat was even niet leuk. Je stond ook niet om het hoekje om me te laten schrikken, wat ik liever wel had gehad in deze situatie. Je was weer om het huis heen gelopen, en stond in de voortuin. Pfft.

Duidelijk een situatie waarin jij denkt dat je er wel klaar voor bent, en ik denk dat je dat niet bent. Of ik ben er zelf nog niet klaar voor, dat kan ook. Blijf in ieder geval nog maar even in de buurt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply