Luiers

IJsselstein, 6 mei 2022

Lieve Wes,

We zijn de afgelopen week echt begonnen met geen luiers meer dragen. Wel alleen overdag nu. ‘s Nachts vinden mama en ik nog een beetje te spannend. En het gaat goed! Je voelt goed aan wanneer je moet plassen, en dan ga je ook naar de wc.

We dachten eerst nog dat we je moesten belonen voordat je naar de wc zou gaan. Dat hebben we een paar weekjes geleden ook wel geprobeerd. Maar toen ging je elke 3 minuten naar de wc. Dat was ook weer niet precies wat we wilden. Deze week doen we het zonder snoepjes na het plassen, en dat gaat dus heel goed.

Wat helpt is dat je dit op school ook al druk aan het oefenen bent. Je ging eerst met de andere kinderen tegelijk mee naar de wc, en dan deed iedereen een plasje. Nu voel je het zelf zo goed aan dat je gewoon gaat wanneer je moet. En dat is natuurlijk precies wat we allemaal willen. Jij ook trouwens.

Er zijn nog wel twee dingetjes waarop je kan verbeteren. Het eerste is je broek goed uitdoen. Je hebt nog wel eens dat je je broek een stukje naar beneden schuift, maar niet ver genoeg. Dan zit je wel op de wc, maar plas je tegen je broek aan.
Het andere is communicatie. We zijn er laatst op uit gegaan, zonder luier. Als je moet plassen, maar je ziet geen wc, dan plas je blijkbaar gewoon in je broek. We hebben afgesproken dat jij in zulke situaties even tegen mama of tegen mij zegt dat je moet plassen. We zoeken dan met z’n allen een wc, zodat gewoon kan plassen, zonder natte broek.

Al met al gaat het dus supergoed, en mama en ik zijn reuzetrots!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply