Vertellen

IJsselstein, 5 augustus 2022

Lieve Wes,

Je bent lekker aan het kletsen, jongen. Je kan natuurlijk ondertussen al een hele tijd praten en duidelijk maken wat je wil, maar het lijkt alsof je weer een flinke stap hebt gemaakt in je taalontwikkeling.

Vanochtend was er een moment waarin het me opeens heel duidelijk opviel. Jouw oma Elma zat met je aan tafel en, zonder dat iemand je een vraag had gesteld, begon je een verhaal te vertellen. Aan je oma. Je tikte haar op haar arm, om duidelijk te maken dat je iets wilde vertellen. Je keek haar goed aan. En je begon te vertellen. Over dat opa Erik en oma Thea een hond hebben, die Puk heet. En dat jij met Puk had gespeeld. Niet in één zin, maar het was echt een kort verhaaltje.

Su-per-leuk!

Je vertelt wel meer verhaaltjes de laatste tijd, maar dan moeten we er wel echt om vragen. “Hoe was je dag op school?” En dan vertel je dat je een kussengevecht hebt gehouden met één van je vriendjes, en dat jullie met dinosaurussen hebben gespeeld. Dit keer vertelde je het dus uit jezelf, en dat is alleen maar goed en leuk.

Opa Erik en oma Thea komen je straks ophalen. Ik denk dat ze Puk ook meenemen. Je gaat twee nachtjes bij hen logeren, en morgen gaan jullie naar de Efteling. Ik ben benieuwd wat je ons zondag te vertellen hebt!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply