Oma

IJsselstein, 16 september 2022

Lieve Wes,

Vandaag is oma Elma er weer. En dat doet wat met jouw energie. Vanochtend was het heel duidelijk. Voordat oma kwam, lag jij languit op de bank. De televisie stond aan, en jij had nauwelijks genoeg energie om je boterham naar je mond te brengen om er een hap van te nemen. Aanmoediging van mama en mij hielp niet. Je bekertje water moest naar je mond gebracht worden, ander was het te veel moeite voor jou om een slokje te nemen.

En toen hoorden we sleutels in de voordeur rinkelen. Jouw oren spitsten zich metaforisch. De voordeur ging open. En, opeens, stond jij midden in de woonkamer te springen. “Oma, oma!”

Ja, lekker dan. Mam en ik zijn je aan het aanmoedigen en zitten op je te vitten en er gebeurt niks. Oma komt binnen, en alles is feest. Nouja, we zijn heel blij dat je zo dol bent op je oma.

En het feest houdt niet op dit weekend. Oma Elma is er vandaag. Morgen ga je bij opa Erik en oma Thea logeren. Zondag kom je weer thuis, en dan vieren we mijn verjaardag, dus dan zijn alle opa’s en oma’s er weer!

Ik denk dat jij maandag lekker uit moet slapen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply