Fruitjes

IJsselstein, 25 november 2022

Lieve Wes,

Nou jongen, je bent weer helemaal gezond hoor. Ik ben wel bang dat je in je weekje ziek zijn wat slechte gewoontes hebt aangeleerd.

Om te beginnen wil je helemaal niks actiefs meer doen. En ik begrijp het jongen, ik ben ook liever lui dan moe. (Dat is wel wat moeilijker om vast te houden als je groot bent.) Maar het is ook belangrijk dat je genoeg beweging krijgt en genoeg speelt. Ik maak me niet echt zorgen, want je gaat binnenkort naar de basisschool, en dan krijg je het druk genoeg. Maar ik schop je wel af en toe van de bank af, en dan moet je maar met je auto’s gaan spelen. Daar ben jij dan weer heel verontwaardigd over. Dat snap ik ook. Maarja, ik ben wel je vader, en ik doe wat het beste voor je is.

Daarnaast heb je een paar dagen heel weinig gegeten. Je hebt toen je ziek was bijna alleen maar vanillevla gegeten. Dat was prima zolang je ziek was, maar het moet niet je hele dieet worden. Nu zijn we weer een paar daagjes verder, en je eet inmiddels alweer zonder te veel gemor je brood. Maar als ik je wat fruit geef, dan doe je alsof ik net je favoriete knuffel in de prullenbak heb gegooid. Sorry lieverd, maar zie hierboven. Ik ben je vader, en het is belangrijk dat jij je fruit en groente eet.

Komt nog bij, maar dit is een klein dingetje, dat je wel heel graag snoepjes eet. Dus als ik ‘s ochtends je je boterham geef, dan moeten we je vertellen dat je toch echt eerst je boterham op moet eten, en dat het ‘s middags moet zijn, voordat je iets van snoep krijgt. Dat is natuurlijk volstrekte onzin. Maar het is wel de realiteit.

Ik ben vooral blij dat je weer beter bent. Dat is het belangrijkste.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply