Vuurwerk

IJsselstein, 2 januari 2023

Lieve Wes,

Er is weer een nieuw jaar begonnen. Jouw 5e alweer. 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023. Voor mij lijkt het alsof de tijd snel gaat. Vroeger dacht ik dat tijd heel langzaam ging. Ik vraag me af hoe dat voor jou is. Je kan het me in ieder geval nog niet echt vertellen.

De afgelopen jaren lag je lekker te slapen als het nieuwe jaar begon. Dit jaar lag je ook te slapen, maar toen we om kwart voor 12 aan je vroegen of je wakker wilde worden, wilde je dat wel. Om het vuurwerk te bekijken.

Dat wakker worden kostte je wel wat moeite. Je was duidelijk niet uitgeslapen. Je wilde ook alleen op ons hangen, maar rond 12 uur was je wel redelijk alert. Het aftellen begreep je niet zo goed. Het knuffelen en kussen om 12 uur hoefde van jou ook niet echt. Maar het vuurwerk vond je wel heel interessant.

We zijn samen, met z’n tweetjes, naar buiten gegaan. Mama, Isa, opa Erik en oma Thea waren nog even binnen. Het was de eerste keer dat je écht vuurwerk zag. Je hebt denk ik wel wat gezien de afgelopen dagen, maar dat was overdag. Je hebt ook nog met opa Erik ploferwtjes gegooid, maar dat is ook anders. Nu zag je heel veel vuurwerk tegelijkertijd, en ook nog eens ‘s nachts. Dat was wel even wat anders.

Ik had je opgetild en keek naar jou, terwijl jij naar het vuurwerk keek. Je gezicht werd verlicht door het licht van het vuurwerk, terwijl jij met verbazing, of onder de indruk, naar alle lichtjes keek. Ik vond het prachtig om te zien. Ik denk niet dat ik het ooit vergeet.

Na een minuutje of twee vertelde je me dat je graag naar binnen wilde. Het was allemaal toch wel wat eng, met dat geknal. Dus we zijn naar binnen gegaan. Van achter het raam in opa’s en oma’s woonkamer hebben we nog wat vuurwerk gekeken. En we hebben Puk geaaid, want die vond de knallen ook spannend.

Mama en Isa waren ook even naar buiten gegaan, maar kwamen weer naar binnen. Isa vond het geknal ook niet zo leuk. We hebben nog even met z’n vieren naar het vuurwerk gekeken. Toen wilden we allemaal naar bed. Daar hebben we oma Elma en ome Hidde nog even gebeld en ze gelukkig nieuwjaar gewenst. Wij hebben samen in een bed geslapen, en mama en Isa ook samen in een ander.

Best wel een goede manier om het nieuwe jaar te beginnen, vind ik.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply