Koningsdag

IJsselstein, 28 april 2023

Lieve Wes,

Gisteren viel me iets op, wat ik nog niet eerder bij je had gezien. Gisteren was Koningsdag, en daarom was er weer vanalles te doen in het centrum van IJsselstein.

Rond een uur of 13 zijn we naar de stad gegaan. Er was weer een enorme rommelmarkt, er was muziek, en er waren nog wat andere dingen te doen voor kinderen. We fietsen naar het kasteelpark, zetten onze fietsen daar opzij, en liepen naar de festiviteiten. Bijna gelijk kwamen we langs een lang luchtkasteel, waar je over- en onder verschillende obstakels door moest. Isa had gelijk haar schoenen uit, klaar om de baan te trotseren. Jij wilde ook wel, maar besloot om het niet te doen. Nee, jij had een plan.

Je vertelde me: “eerst wil ik een blauwe auto kopen en een spaarpot. Daarna wil ik op het luchtkussen.”

En dus lieten we mama en Isa achter bij het luchtkasteel, en gingen wij naar de rommelmarkt. Er was veel lawaai, dus het was moeilijk voor ons om goed te praten. Maar jij hield een tijdje mijn hand vast, en trok me naar verschillende kraampjes. Bij sommige kraampjes keek je even rond, en besloot je dat je toch niks hoefde. Bij andere kraampjes trok je aan m’n arm om me te vertellen dat je iets wilde kopen. De uiteindelijke buit is dat je vier speelgoedauto’s hebt gekocht, waaronder één vuilnisauto en een kraanwagen. We hebben geen auto-spaarpot voor je gevonden.

Ondertussen begon je wel dorst te krijgen, dus vertelde je me dat we op zoek moesten naar wat te drinken. Dat was nog moeilijker dan gedacht. Er waren kraampjes genoeg waar we bier en wijn konden kopen, en waarschijnlijk ook fris, maar daar stonden hele lange rijen voor. Uiteindelijk vonden we een kraam waar we slushies konden kopen. Dus dat hebben we gedaan. Alleen, terwijl we naar een plekje liepen om te zitten, viel jij! Jij een pijnlijke knie, en de slushy gedeeltelijk over de grond, wat het allemaal natuurlijk niet beter maakte.

Gelukkig was het niet ernstig, en kon je snel rustig je slushy opdrinken.

Dat was wel het spannenste van de dag. Na de slushy zijn we nog wat gaan eten bij Burgers & Pancakes. Daarna zijn we naar huis gegaan. We hadden vroeg gegeten, maar we hadden allemaal geen trek meer toen we thuis kwamen.

En zo eindigde Koningsdag.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply