Koffertje

IJsselstein, 9 juni 2023

Lieve Wes,

Vorige week vrijdag kreeg jij een koffertje mee van school. Elke vrijdag vertelt één van je klasgenoten wat over zichzelf: over wie ze zijn, wat ze leuk vinden, waar ze graag mee spelen, hoe hun familie eruit ziet etc. Dit doen ze met dingen die ze in het koffertje van huis hebben meegenomen. Na hun presentatie wordt het koffertje leeg gemaakt, en krijgt iemand anders ‘m mee. En deze week was jij aan de beurt.

Nou, dat vond jij geweldig. Je ging er helemaal vanuit dat het koffertje ook echt van jou was, dus je sleepte ‘m overal mee naar toe. Trap op, trap af. In de huiskamer. In de tuin. Je wilde ‘m ook meenemen naar de speeltuin. Uiteindelijk heb ik je even moeten stoppen en heb ik uitgelegd dat de koffer van school was, en dat als jij ‘m de hele tijd tegen alle traptreden aan stuiterde, dat ie misschien kapot zou gaan. Je hebt daarna nog wel wat met de koffer gespeeld, maar een stuk minder.

Gisteravond hebben we de koffer samen gevuld. Jij wilde eigenlijk alles wat je hebt erin gooien en meenemen. Drie auto’s. Twee boeken. Een stapel knuffels. Je nieuwe onderbroek. Toen zijn we even overnieuw begonnen.

Ik vroeg je of er iets was wat je heel leuk vond, en waar je ook echt wat over kon vertellen. Van het voorleesboekje wist je eigenlijk niet waar het over ging. Die kon uit de koffer. Je doet bijna elke avond slaapklets met mama. Dus die kon de koffer in.

Wat was je mooiste en speciaalste auto? Je monstertruck. Die ging de koffer in. De andere auto’s hebben we opgeruimd.

Er hing een foto van Isa, oma Thea en jou aan de koelkast. Die hebben we in de koffer gestopt. Je wilde ook wel je favoriete pokemonkaart laten zien. Je favoriete eten is nu lasagna, dus we hebben ook de verpakking van het bladerdeeg in de koffer gestopt. En zo hadden we nog wat dingetjes.

Vanochtend was het zover. De koffer mocht mee naar school! En de koffer zou je echt niet vergeten. Je eigen rugtas dan weer wel, maar daar hadden mama en ik rekening mee gehouden, dus die namen wij gewoon mee.

Bepakt en betast kwam je op school. Snel een kus, en daarna lekker naar binnen.

De juf maakt altijd foto’s en schrijft een verhaaltje over wat er in de koffer zat. Dat zijn leuke verhaaltjes, maar omdat het nu over jou gaat, hoop ik dat de foto’s er snel zijn.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply