Probleem

IJsselstein, 16 juni 2023

Lieve Wes,

Een paar dagen geleden vertelde je me over iets wat je heel erg dwars zat. Je hoorde Isa vertellen over vaderdag. Isa heeft namelijk al een hele tijd geleden iets ontzettend leuks voor mij in elkaar geknutseld, en ze kan niet wachten om het aan me te geven. Jij hoorde dat, en je besefte toen dat jij nog niks had voor vaderdag. Dus je kwam even naar me toe om me dat te vertellen.

En tja, hoe gaan we dat oplossen? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik zelf iets koop of knutsel. Dat weten we allebei. Dus we moesten iets verzinnen waardoor jij zelf aan de slag kon om iets prachtigs voor vaderdag te maken. De oplossing waar we op uit kwamen was dat je op de BSO wat zou gaan knutselen. Daar ga je toch twee middagen per week heen, en daar vinden ze het heel leuk om jou met je knutsels te helpen. Normaal speel je daar met autootjes, maar dit keer wilde je wel wat knutselen. Geloof ik.

Ik heb je er daarna niet meer over gehoord. Ik heb er ook niet diep over nagedacht. Want als ik eerlijk ben, hoef ik helemaal geen cadeautjes van je voor vaderdag. Een dikke knuffel en een kus word ik al heel blij van.

Nou, gisteren ging je, samen met Isa, bij Nayla en Imanie spelen. Ik kwam naar school om jullie schooltassen mee naar huis te nemen. Thuis deed ik de tassen open, om de broodtrommeltjes en drinkbekers eruit te vissen. Die kunnen dan in de vaatwasser, zodat ze vandaag weer schoon mee naar school konden. En wat zag ik in je tas? Een cadeautje voor vaderdag. Ik denk niet dat jij doorhad dat ik in je tas zou kijken. Ik heb het cadeautje snel opzij gelegd en aan mama verteld waar het lag, zodat jullie het voor mij kunnen verstoppen. Het probleem is dus opgelost!

Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd wat ik zondag van je krijg. Maar wat belangrijker is: ik vind het heel goed van je dat je naar me toe komt als er iets je dwars zit. En ik vind het heel leuk dat je de moeite hebt genomen om iets voor me in elkaar te knutselen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply