Bibliotheek

IJsselstein, 12 juli 2023

Lieve Wes,

De vakantie is begonnen. Wat betekent dat voor jou? Dat je meer tijd hebt om televisie te kijken.

Dat is allemaal heel leuk en ook ontspannen, maar het is niet wat mama en ik willen dat jij tijdens je vakantie doet. We willen graag dat je wat meer actiefs doet. En dat is dan vervolgens aan ons om te regelen natuurlijk.

Maar dat lukt aardig. Jij vindt boekjes lezen wel heel leuk. Je kan zelf nog niet zo goed lezen, maar voorgelezen worden vind je wel top. Een aantal van de letters kan je trouwens al heel goed herkennen. Als je de w, de e en nu ook de s ziet, dan wijs je die aan, en vertel je me dat dat ‘jouw’ letters zijn. En dat klopt natuurlijk. Vind ik ook heel goed van je.

Boekjes lezen betekent natuurlijk: naar de bieb. Niet alleen om boeken te lenen, die wij dan thuis aan je voorlezen, maar ook omdat er in de bibliotheek wordt voorgelezen. En daar ben jij nu, met mama naartoe.

De bieb deelt deze zomer ook stempels uit. Als je een boek leent, of naar een voorleesmiddag komt, of de speurtocht doet, dan krijg je een stempel. Met zes stempels krijg je een cadeautje. En dat is voor jou genoeg om op stempeljacht te gaan. Vanmiddag kan je er al drie krijgen, en dan ben je al halverwege. Wat voor cadeautje je krijgt, weet je trouwens niet. Wij ook niet. Maar dat maakt je niks uit. De belofte van een beloning is genoeg voor jou!

En nu ben ik dus even in m’n eentje thuis, een verhaaltje voor jou schrijven. Voor jou, voor later, als je zelf kan lezen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply