Ongezien

IJsselstein, 5 november 2023

Lieve Wes,

Je hebt de afgelopen week er weer een handje van om als eerste wakker te worden. In je eentje wakker zijn is natuurlijk helemaal niet gezellig, dus je gaat op zoek naar gezelschap. Omdat je weet dat mama gewoon blijft slapen, en we je op je kop geven als je Isa wakker maakt, kom je vaak gezellig bij mij liggen. De afgelopen week was ik niet goed in je weer naar je eigen bed sturen, waardoor je elke nacht eerder naast me kroop. Dat betekent dat ik naar het midden van het bed wordt geschoven, en heel strak tussen jou en mama in lig. Dat is knus en warm, maar na een tijdje ligt dat toch niet lekker meer. Dat is het moment dat ik jou óf in het midden van het bed leg, óf terugstuur naar je eigen bed. Jij slaapt trouwens heerlijk.

Vanochtend was je wel op tijd wakker, maar niet als eerste. Ik was al wakker, maar lag nog in bed en probeerde zo min mogelijk geluid te maken. Iets later kwam Isa haar bed uit om naar het toilet te gaan. Daar werd jij wakker van. En nu kon ik eens goed luisteren hoe jij doet, als je niet weet dat ik of mama meekijkt.

En dat vond ik hartstikke leuk. Want je kwam ook je bed uit, zei ‘goeiemorgen’ tegen Isa, en ging ook naar het toilet. Daarna liep je met Isa mee naar haar kamer, en daar speelden jullie lekker samen. Dat hebben jullie zo’n 20 minuten volgehouden totdat je echt iets tegen mama moest zeggen (die hier wel wakker van werd). Toen bleek dat iedereen wakker was, had je geen enkel probleem meer om bij ons op bed te komen, met een kussen en een knuffel, en me daarmee in m’n gezicht te slaan. Je eiste dat de televisie aan ging, waarna je volledig onder de deken kroop.

Al met al beregezellig (op het gezichtmeppen na). Leuk om te zien dat je een nette jongeman bent als ik niet meekijk.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply