Eten

IJsselstein, 13 december 2023

Lieve Wes,

Je bent kieskeurig met wat je eet, jongen; en we maken ons soms wat zorgen of je wel genoeg binnen krijgt. Het zal allemaal wel goed zitten – je bent gezond, en je ziet er niet mager uit. Maar, je bent wel wat korter dan gemiddeld. Hoeft allemaal niks te betekenen natuurlijk.

Als je ergens geen zin in hebt, dan eet je het namelijk ook echt niet. Vanavond bijvoorbeeld: mama had pasta met zalm gemaakt. Hartstikke lekker en ook heel gezond. Maar jij vond het niks. Er zaten groene slierten spinazie bij, die je niet wilde. De pasta zelf eet je wel. De zalm vond je dan weer niet zo interessant. En dan, als het aan jou zelf ligt, eet je maar 1 of 2 hapjes. Je roept dan triomfantelijk ‘klaar!’, en ‘ik hoef geen toetje’ (want je mag alleen een toetje als je je bord leeg eet).

Maar op 2 happen avondeten kan je niet teren. Dus je moet van ons wat meer eten. Daar hebben we dan weer een discussie over. Heel vermoeiend allemaal, voor ons allemaal.

Ik moet zeggen dat het de laatste tijd wel wat beter gaat, hoor. We kunnen je nu wat meer overtuigen om wat meer te eten, zelfs als je het niet per se heel lekker vindt. Op die manier krijg je in ieder geval genoeg groente en fruit binnen. Over die vis hebben we het dan later wel.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply