Zwemles – vervolg

IJsselstein, 31 januari 2024

Lieve Wes,

Nou, afgelopen maandag had je je zwemles, jongen. Én, omdat het de eerste keer was, gingen we allemaal mee. Mama hielp je met omkleden, ik regelde je zwempas, zodat we volgende keer zelf kunnen inchecken, en Isa was mee om je aan te moedigen.

We mochten de eerste tien minuutjes naast het zwembad zitten, om jou te zien zwemmen. En dat was hartstikke leuk. Juf Dagmar, dezelfde juf die Isa hielp leren zwemmen, is jouw juf. Eerst werd je naam voorgelezen, en mocht je aangeven of je er was of niet. Daarna hielp de juf je met in het water springen. Dat ging goed, maar springen was nog een beetje teveel gevraagd voor je, dus je ging op de kant zitten, en liet je toen het water inzakken.

Daarna was het door het water lopen. Van de kant naar de lijn, en terug. Vooruit, achteruit, grote passen en springen. Dat ging goed, maar je vond het wel fijn om de kant vast te houden. Juf Dagmar zag dat, en gaf je een hand. Dat was wel fijn.

Daarna was het bubbels blazen in het water, waar jij nog niet echt aan toe was. Na een beetje aanmoedigen, heb je één keer bubbels in het water geblazen. Daarna hebben jullie liedjes gezongen en met het water naar elkaar gespat. Ook dat leek je niet zo leuk te vinden.

Toen waren de tien minuten voorbij, en moesten wij allemaal weg. Mama en Isa zijn naar huis gegaan, ik ben in de kantine gaan zitten om op jou te wachten.

Aan het einde van de les kwam je naar me toe. Ik stond klaar met de handdoek, en jij vertelde me “je moet met de juf praten”. Dus wij samen naar de juf toe. Die denkt dat jij nog niet helemaal toe bent aan zwemles. Je wilde eigenlijk alleen aan de kant hangen, en je vond het allemaal nog wat spannend. Daarnaast heeft de juf nog 11 kinderen die ze les moet geven, dus we hebben afgesproken dat we het over een maand of 2 nog een keer gaan proberen. In de tussentijd kunnen we op zondagochtend vrijzwemmen. Dan lopen er ook zwemjuffen en -meesters rond, die je al een beetje kunnen helpen met de eerste stapjes van het leren zwemmen.

Jij kon je daar wel in vinden, maar je vond het toch wel een beetje jammer. Je vond de zwemles namelijk wel leuk, zei je.

Uiteindelijk zal dit, voor nu, de beste keuze zijn. Afgelopen week zei je al dat je weinig zin had in zwemles. Het is fijn dat je er nu meer zin in hebt, maar we gaan gewoon eerst lekker saampjes oefenen, en dan krijg je straks weer officieel les van juf Dagmar, en kan je wat beter meekomen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply