Gamen

IJsselstein, 13 maart 2024

Lieve Wes,

Nou jongen, je hebt blijkbaar de leeftijd bereikt waarop je niet alleen wilt gamen, maar dat ook kan. Je hebt mijn Nintendo Switch ontdekt, en je bent er flink mee bezig.

Natuurlijk heb je hier en daar nog wat hulp nodig. De spelletjes die we op de Switch hebben, zijn allemaal in het Engels. Voor jou maakt dat weinig uit, omdat je nog niet kan lezen. Maar soms zijn de spelletjes niet zo intuïtief te bedienen. En dan roep je mij erbij. “Papa, ik wil nu met Mario spelen in plaats van Yoshi. Wil jij dat doen?” En natuurlijk wil ik dat. Want hoewel ik een mening heb over hoeveel tijd je op dat ding zit, vind ik het ook leuk dat je een nieuwe hobby gevonden hebt. Eentje die we hopelijk over een paar jaar samen kunnen delen.

Dus dan neem ik het even over, doe wat je vraagt, en geef de Switch dan weer aan je terug.

Mario Party is trouwens je favoriete spel. Het lukt je ondertussen vrij goed om dat helemaal zelf te spelen. Je wint nog niet alle spellen, maar ik zie wel dat je er steeds beter in wordt. (En hey, dat betekent dat je je hand-oog-coördinatie aan het trainen bent, dus je leert er ook nog wat van.)

Je speelt ook af en toe Pokémon. Vind je ook leuk, maar niet voor te lang. Mario Party is leuker.

En ik vind het dan weer leuk om jou zo bezig te zien.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply