Onder de douche

IJsselstein, 17 april 2024

Lieve Wes,

Zondag zijn we weer naar het zwembad gegaan. Ik denk dat het belangrijk is dat jij zwemlessen krijgt. Vorige keer was je daar nog niet klaar voor. Dus we moeten vaker met je het water in, zodat jij je wat zekerder en prettiger voelt als je nat bent.

Vorige keer hebben we zo’n 2 uur gezwommen. Toen zag ik je van ‘ik wil het water eigenlijk niet in’ naar ‘ik spring van de kant in papa’s armen’ gaan. Dit keer hebben we iets minder lang gezwommen; maar je pakte het precies op waar we vorige keer zijn gestopt.

Dus jij springt vrolijk in het water. Hartstikke leuk om te zien. Je poedelt zelf ook een beetje rond met je vleugeltjes om. Je vindt het prima als je niet de hele tijd wordt vastgehouden. Je vindt dat wel gezellig.

Na een tijdje zijn we naar een badjuf gegaan. Ik vroeg aan haar of ze kon kijken of jij al klaar was voor je zwemlessen. Het eerste wat je van haar mocht doen was in het water springen vanaf de kant. Dat was geen enkel probleem.

Daarna gooide ze een ring in het water. Die zakte gelijk naar de bodem. Of je die wilde aantikken met je hand. Jij kon daar nog makkelijk staan, met je hoofd boven water. Maar als je door je knieën moest om de ring te pakken, zou je met je gezicht onder water komen. En dat ging niet gebeuren, als het aan jou lag. (Het lag ook aan jou.)

Nou, oké. Of je dan bubbels door je neus wilde blazen. Dat wilde je eigenlijk ook niet. Op je rug liggen in het water dan? Nee dank u. Alles waarbij er water in de buurt van je ogen zou komen, was voor jou nog een stap te ver. Dus het advies was ook: blijven oefenen, en nog niet om zwemles.

We hebben gelijk maar wat geoefend. En dat wilde je dan wel weer heel graag. Je hebt in het andere bad, waar Isa en mama nog aan het zwemmen waren, gelijk geoefend met je gezicht in het water doen. Je ogen deed je nog niet, maar je neus wel. Op je rug liggen wilde je ook wel oefenen. En toen we iets later naar huis gingen, was je na enige aanmoediging ook bereid om zelf onder de douche te staan. En dat bleek eigenlijk best wel lekker, want je wilde er daarna niet onder vandaan komen.

Ik heb je weer stappen zien maken, jongen. Je wil het leren, en je oefent ervoor. Dat vindt ik heel knap van jou, en daar ben ik ook heel trots op.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply