Extra uitdaging

IJsselstein, 14 juni 2024

Lieve Wes,

Gisteren, na school, werd ik door jouw juffrouw, Juf Eveline, op het matje geroepen. Of we het even over jou konden hebben. Natuurlijk kan dat, ik praat graag over jou! Ik mocht naar binnen. Jij ging buiten op het schoolplein spelen met grote vriend Finn en met Isa. Mama was er ook om een oogje in het zeil te houden.

“Neem plaats”, zei juf Eveline, en ik mocht op één van de kinderstoelen gaan zitten. Zij zat op haar bureaustoel, dus ik mocht omhoog naar haar kijken. Met m’n knieën in mijn nek, vertelde zij me dat je het heel goed doet met rekenen. De kleuters van groep 1 moeten de getallen 1 t/m 20 weten en begrijpen – en dat deed jij al heel goed. Dat jij de cijfers kent, wisten we natuurlijk allang. Jij telt regelmatig tot 100 thuis. De juf vertelde ook dat je hoger dan en lager dan, en meer en minder goed begrijpt, en dat de sommetjes ook al heel goed gaat. Je begrijpt het allemaal heel goed, al heb je soms geen zin om het allemaal uit te leggen. En toen kwam de vraag: of de juf jou wat moeilijkere werkjes mag geven. Want zij denkt dat je daar wel aan toe bent.

Nou, natuurlijk mag dat. We hebben met juf Eveline afgesproken dat je het moeilijkere werk aangeboden krijgt, en dat je ook mag aangeven als je daar geen zin meer in hebt.

Ik vertelde ook nog even dat je heel goed aan het lezen bent, dus ik hoop dat je daar binnenkort ook wat meer uitdaging krijgt.

En toen mocht ik ook naar buiten. Dus ik heb jou gelijk opgetild, zodat we even face to face konden praten. Of jij ook zin had in moeilijkere werkjes (net als vriend Finn, trouwens). Nou, dat had je wel. En dat ik hartstikke trots op je bent, dat het zo goed gaat, en dat je het ook leuk vindt. Nou, dat vond je ook wel leuk om te horen. Ik kreeg zo vijf zoenen van je.

Vandaag vroeg ik na school hoe het was gegaan, en of je al moeilijkere werkjes had gekregen. Het was goed gegaan, en ja, je had moeilijkere werkjes gekregen. “Maar daar moest ik soms wel een beetje over nadenken, papa”. Klinkt fantastisch, jongen. Je moeder en ik zijn hartstikke trots. (En waren dat ook geweest zonder de extra uitdaging, want we zijn gewoon fan van jou.)

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply