Kwartetten

Leiden, 12 juli 2024

Lieve Wes,

Je bent deze week weer komen logeren. Papa en mama hadden kaartjes voor een concert en voor jou was de zomervakantie net begonnen. Dus ben je met Isa naar mij en bonpa gekomen. Je was een beetje moe maar je hebt toch heel veel gedaan. Nadat wij naar de bibliotheek geweest waren wilde jij thuis TV kijken, kleien en tegelijk met de lego spelen en spelletjes doen. Je wilde het liefst kwartetten. Gelukkig wilde Isa ook meedoen. Het eerste spelletje speelde je wel goed maar Isa had heel veel geluk en ze won dan ook. Daar moest jij wel om huilen en je wilde nog een keer spelen. Gelukkig speelde je weer goed en won jij.

De volgende dag zijn we met z’n drieën naar het Maritiem museum in Rotterdam gegaan. We moesten bijna 3 kwartier in de trein zitten en we hadden dan ook boeken en het kwartet meegenomen om in de trein bezig te zijn. Kwartet spelen in de trein ging heel goed als ik de kaarten vasthield en we hebben op de heen- en de terugreis zitten kwartetten in de trein.

Toen we het station in Rotterdam uitliepen kon je gelijk kijken naar de bijzondere huizen. Er waren huizen die eruitzagen als dobbelstenen die op hun kant lagen – de kubuswoningen – en een hoog gebouw dat op een potlood leek.

In het museum hebben we eerst een cadeautje gekocht omdat je zo’n mooi rapport had. Je koos voor een zeehondknuffel. In het museum had alles met schepen en met Rotterdam te maken. Het deel van het museum dat speciaal voor kinderen is was helaas dicht maar je vond het wel leuk om lekker rond te rennen en overal naar te kijken. Buiten lagen er allemaal oude schepen waarvan we er een paar mochten bekijken. Daarna was het tijd voor ijs en ben je via een soort klimmuur het museum uitgegaan.

Natuurlijk moest je weer lopen en met de trein om terug te gaan maar dat ging allemaal prima en nadat je nog even TV had gekeken kwam papa je al weer ophalen.

Je bent een heel gezellig kind om mee op pad te gaan. Ik ga alvast nadenken over ons volgende uitje.

Oma Elma

Leave a Reply