Feestje

IJsselstein, 11 augustus 2024

Lieve Wes,

We zijn net teruggekomen van een weekendje Zeeland. Opa Erik en oma Thea zaten daar in het huisje van Marij, Thea’s zus en dus jouw oudtante. En wij waren dus het weekend op bezoek.

Jij kon wel langer blijven. Je hebt tenslotte nog twee weken vakantie. Toch zijn we naar huis gegaan. Iets eerder dan gepland zelfs. Dat is omdat jij bent uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van Ali, je klasgenootje.

Jij ziet je zus om de haverklap uitgenodig worden voor feestjes. Bij jou gebeurt dat nog niet zo veel. Eerder dit jaar ben je uitgenodigd voor Juul’s verjaardag, maar dat was toen we naar Griekenland gingen. Jij zat er serieus over te denken om hier te blijven, maar dat mocht miet van je moeder en van mij. We begrepen wel dat jij het uitgenodigd worden voor een feestje wel nodig had.

Daarom besloten we, toen jij werd uitgenodigd door Ali, om ons weekend niet te verlengen, en zelfs iets eerder naar huis te rijden. Het feestje begon om 12 uur, en we moesten 2,5 uur rijden. Vroeg op dus!

De reis ging perfect. We waren ruim op tijd thuis, en jij was ook precies op tijd bij het feestje.

En het feestje was leuk! Je hebt gespeeld, gesnoept en je hebt een verrassingstasje mee naar huis meegekregen. Daar zat een auto in, en een archeologieset, en potloden, een blocknote en een puntenslijper. Stickers, een ballon, chips en een pakje Taksi. En wij maar denken dat het de bedoeling was dat de jarige cadeautjes kreeg.

En Ali? Die had het ook naar z’n zin. Je weet het niet zo goed. Zulke goede vrienden zijn jullie ook weer niet.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply