School

IJsselstein, 6 september 2024

Lieve Wes,

De tweede week school van dit schooljaar is bijna voorbij. En je hebt het wel naar je zin, maar het is ook allemaal wel veel, merken we.

We beginnen met het fantastische: voor de zomervakantie had juf Eveline al contact met ons opgenomen. Je ging naar groep 2, maar ze had het idee dat je wel wat extra uitdaging kon gebruiken. Of wij het goed vonden dat je wat moeilijkere opdrachten zou krijgen. Dat zou dan vooral met rekenen zijn. Wij vonden dat natuurlijk helemaal prima, en hebben ook gelijk even gezegd dat je ook al aardig begint te lezen.

Nou, in de eerste week van school was er een plankje in de klas leeggemaakt. Daar waren vervolgens spelletjes in gezet, die jou (en je beste vriend Finn, want die mag ook) wat meer uitdagen met rekenen. Er is een spelletje waarin je met kralen sommen moet maken. Je krijgt dan een houten plankje met vier kommetjes erin, en een kaart waarop staat hoeveel kralen er in één van de kommetjes moeten, en de antwoorden van alle sommen hoeveel kralen er horizontaal, verticaal en diagonaal er zijn. Jij moet dan uitvogelen hoeveel kralen er in de andere kommetjes moeten komen te liggen. Er ligt ook een leuk dinosaurusspel waarin je de dino’s op verschillende manieren op een bord moet zetten. En jij moet dan bedenken hoe precies. Een logicapuzzel dus.

Nou, jij was best in je nopjes met die plank voor jou. Dus ik mocht even samen met jou de klas in, en jij wilde me de plank en de spelletjes laten zien. En ik ben natuurlijk beretrots.

Een extra uitdaging op school dus. En sowieso het feit dat je naar school moet. Tel daarbij de BSO op, en ook de zwemlessen, en je hebt best wel een druk programma.

En dat merken we wel aan het einde van de dag. Je raakt dan makkelijker gefrustreerd. Je wordt wat makkelijker boos. De tranen komen wat sneller. En je ligt ook lekker op tijd te ronken in je bedje.

Ik verwacht dat je je adem wel vindt in de komende weken. Maar weet dat ik je in de gaten hou. Als het te druk wordt, doen we daar wat mee.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply