Jarig

Amsterdam, 18 februari 2020

Lieve Wes,

Afgelopen week was je echt jarig. Ik heb er al het een en ander over geschreven, maar er is nog veel meer gebeurd!

Door de storm wilden we je verjaardag ook op woensdag vieren, zodat je moeder’s kant van de familie ook kon komen. Maar voordat het zover was, moest je eerst de dinsdag doorkomen.

Ik schreef vorige week dat je je verjaardag ook op de creche zou vieren. Dat wilden ze daar ‘s middags doen. Maar mama werd gebeld: je was ziek. Je wilde niet zitten, niet liggen, niet eten en niet slapen. Ik was gelukkig thuis, dus kon je snel komen ophalen. Je juf vertelde me dat je vlak daarvoor had overgegeven. Je had ook een beetje koorts. Ik heb je dus lekker mee naar huis genomen. Thuis heb ik je lekker in je bedje gelegd en je een fles melk gegeven. Ik dacht dat je wel moe zou zijn en trek zou hebben. Dat klopte allebei, maar je was ook nog steeds misselijk. Je hebt je melk over jezelf en over je bed heen gespuugd.

Dat vond je natuurlijk niks, dus was je ook nog eens verdrietig. Ik heb snel je bedje verschoond en jou in bad gedaan, want je was heel vies. Ik moest ook even je haren wassen. Je was zo moe, dat je in bad bijna in slaap viel. Ik heb je een zetpil gegeven en je schone kleren bij je aangetrokken. Daarna heb ik je lekker geknuffeld, totdat je bijna lag te slapen. Toen heb ik je in de box gelegd, waar je anderhalf uur hebt geslapen.

‘s Avonds voelde je je wel wat beter, maar je was nog niet helemaal gezond. Mama en ik dachten dat we misschien je verjaardagsfeestje op woensdag, de volgende dag, maar moesten afzeggen. We hebben besloten dat toch niet te doen. Je hebt ‘s nachts wel goed geslapen, maar de volgende dag had je nog een beetje koorts. We hebben je toen weer een zetpil gegeven, en vervolgens was de hele dag feest. Jij voelde je goed, en de koorts is ook niet teruggekomen.

‘s Middags kwamen opa Erik en oma Thea langs, net als Charlotte, Simon en Matteo en oma Elma. Je bent weer verwend. Je hebt lekkere taartjes gegeten en cadeaus gekregen. Van opa Erik heb je een Ajax-shirtje gekregen, waar jullie allebei heel blij mee waren.

‘s Avonds hebben we nog even met z’n allen gegeten, en daarna is iedereen naar huis gegaan. Wij waren natuurlijk al thuis, dus we hebben je snel op je bed gelegd, want je was wel heel moe.

Omdat je vorige week geen feestje hebt gehad op de creche, vier je dat vandaag. Ze maken er altijd leuke foto’s van, dus die kunnen we samen nog een keertje terugkijken.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply