Zand eten

Den Haag, 23 juni 2020

Lieve Wes,

Je hebt een nieuwe hobby. De titel verraad het al. Op de creche heb je een hele groep vriendjes, en je vindt het geweldig om lekker met z’n allen buiten te spelen. De juffen letten natuurlijk heel goed op jullie, maar ze kunnen niet op elk moment alleen naar jou kijken. En jij hebt dat heel goed door. Als je denkt dat de juffen even niet kijken, neem je soms stiekem een hapje zand.

Nu is zand door je eten al niet heel erg lekker, maar zand als eten lijkt me helemaal niks. Jij hebt er niet zo’n probleem mee, want je blijft lekker af en toe een hapje nemen.

Hoe we dit weten? We zijn dan misschien niet op de creche, maar toch weten we dat je soms wat zand in je mond stopt. Je bent namelijk nog niet zo goed in het bewijs laten verdwijnen. Als we je ophalen, zit het zand nog om je mond. Ook zien we het terug in je luier. Het zand gaat door je lichaam heen, en je poept het gewoon weer uit. Heel moeilijk weg te vegen trouwens. Jij vindt dat ook niet zo leuk.

Maar goed, dit leer je wel een keer af. Hoop ik. Je zus stopt ook af en toe nog steeds dingen in haar mond die daar niet voor bedoeld zijn.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply