Eén maand

Amsterdam, 12 maart 2019

Lieve Wes,

Je bent vandaag één maand oud geworden. Gefeliciteerd met je vermaanddag! Ik wil graag zeggen dat er veel is veranderd in de afgelopen maand, maar zo snel gaat dat niet. Jij bent nog steeds een beetje een mopperaar, je ligt graag bij mama of mij te slapen en je krijgt een hele hoop kusjes van je zusje.

Maar er is wel verschil. Je gezichtje is wat minder opgezwollen. Vlak na je geboorte kon je je ogen nauwelijks open doen omdat alles dik was, nu kijk je veel om je heen, heel nieuwsgierig naar wat er allemaal is. Ook oefen je met gekke bekken trekken. Je kijkt niet alleen maar boos, of ‘neutraal’, maar je bent ook aan het oefenen met glimlachen. Vooral in je slaap, dat wel. Mama zegt dat ze je al een keer heeft horen lachen, dus dat is prachtig. Je doet het nog niet bewust. Als we je kietelen, dan kijk je ons een beetje glazig aan.

Verder heb je ook wel last van je darmpjes na het drinken. Dat vinden wij ook heel zielig, maar heel veel kunnen we er niet aan doen, behalve proberen je af te leiden en je over je buikje te wrijven.

Ik lees net dat baby’s vanaf een week of zes beter gaan slapen, dus dat is de volgende mijlpaal.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply