Logeren

Den Haag 13 juli 2020

Lieve Wes,

Afgelopen weekend ben je wezen logeren. In je eentje. Voor het eerst. (Denken we.) Je moeder en ik hadden een weekendje nodig om het huis eens goed op te ruimen en schoon te maken, dus hebben we je zus en jou uitbesteed. Isa mocht bij oom Koen en tante Vief logeren. Jij sliep een nachtje bij Bonpa en oma Elma.

En je vond het leuk! Al konden wij dat niet aan je merken. Maar daarover later meer. Zaterdagochtend reden we naar Leiden. Tante Vief kwam Isa ophalen bij het station, maar omdat we wat eerder waren, hebben we eerst jou weggebracht. Oma Elma was even niet thuis, maar Bonpa was er wel en hij was, zoals altijd, heel blij om jou te zien. Jij vond al die aandacht ook wel gezellig.

Een kwartiertje later zijn mama, Isa en ik weer weggegaan, om Isa weg te brengen. Jij zat bij Bonpa op schoot met een blik van ‘wat maak je me nou?’, maar je leek niet heel verdrietig. Bonpa is vervolgens lekker met je gaan wandelen en spelen. Toen oma Elma thuis kwam, zijn jullie nog een paar keer naar buiten gegaan. Jullie hebben nog wat gewandeld en gevoetbald. Uiteindelijk was jij er wel klaar mee, en wilde je weer even naar binnen.

Je hebt goed gegeten, goed geslapen. Dus alles ging goed! Totdat we je zondagmiddag weer kwamen ophalen. Je bent in die anderhalve dag zo gewend geraakt aan alle aandacht, dat je die eigenlijk niet meer wilde delen. Alles waar Isa mee speelde, wilde je ook mee spelen. Dat zorgde voor een hoop gejengel. Ik mocht de kamer niet uit, want dan dacht je dat ik er weer vandoor zou gaan. Nog meer gejengel. Normaal is het zo dat je mij niet meer ziet staan als we bij Bonpa en oma zijn, maar dit keer was het andersom.

Wij, Isa, jij en ik, zijn ook nog even gaan wandelen. Ik wilde jullie aan Anneleen laten zien, die een klein stukje verderop woont. We hebben daar even gekletst, maar jij vond het maar niks. Je wilde eigenlijk niks. Zeker niet bij Anneleen op schoot, maar eigenlijk ook niet bij mij. Je was lekker aan het dreinen.

Dus we zijn maar weer snel terug gegaan. We hebben nog gegeten bij oma Elma en Bonpa en zijn daarna naar huis gereden. Jij bent onderweg in slaap gevallen, en dat was het einde van jouw weekend.

Ik denk dat je het wel leuk vindt om nog een keertje in je eentje te gaan logeren. We maken binnenkort wel een afspraak met opa Erik en oma Thea.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply