Springen

Den Haag, 27 juli 2020

Lieve Wes,

Je hebt iets nieuws gevonden wat je graag wil leren: springen! Je kan het nog niet, maar je vindt het wel heel leuk om te oefenen. Het makkelijkste oefenen is op de bank. Je pakt dan de rand van de box vast, die naast de bank staat. Dan kan je de vering van de bank gebruiken om op en neer te stuiteren. Dat vind je heeeeeeel leuk. Zeker als Isa naast je staat en hetzelfde doet. Daar hebben we een paar leuke filmpjes van.

Je vindt het moeilijker om te springen als je op de grond staat. Je houding is wel goed: je gaat goed door je knieën, en dan kom je omhoog. Maar: je zet nog niet echt af. Dus eigenlijk ben je squats aan het doen. Ook heel goed. Krijg je sterke benen van, zodat je straks nog hoger kan springen!

Je bent wel aan het oefenen met het afzetten hoor, maar je hebt dat nog niet helemaal onder de knie. Soms ga je een klein beetje de lucht in met één been, soms blijf je staan. Gisteren ging het wat minder goed. Je verloor je evenwicht en viel achterover. Normaal land je dan op je billen, maar dit keer rolde je door en stootte je ook je achterhoofd. Dat was natuurlijk flink schrikken. Je liet je goed troosten, en voordat we het wisten was je weer je sprongen aan het oefenen.

Supergoed jongen, hou zo vol!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply