Zwemmen

Den Haag, 23 september 2020

Lieve Wes,

Het is alweer even geleden dat ik hier wat voor je heb geschreven. We zijn op vakantie geweest, en ik zat zo in de vakantiestemming, dat ik ook niks over jouw avonturen heb opgeschreven. Maar we zijn alweer even terug, en ik ben weer klaar om te beschrijven wat jij meemaakt.

We zijn dus een weekje weggeweest. We zouden eigenlijk naar Aruba gaan, voor een bruiloft, maar door corona ging dat niet door. De bruiloft kon gelukkig ook in Nederland gevierd worden. En wij hadden ook nog steeds vrij genomen van werk en van school. We moesten daarom snel iets anders verzinnen om onze vakantie te vieren. We hebben een huisje geboekt in het vakantiepark de Katjeskelder.

En dat was leuk. We zaten in een zespersoonshuisje. We hadden dus twee bedden over. Oma Elma en Bonpa zijn nog twee nachtjes langs gekomen om met ons te spelen en vakantie te vieren.

Maar belangrijker: jij hebt het heel erg naar je zin gehad. Niet alleen met Bonpa en oma, maar ook met nieuwe vriendjes die je hebt gemaakt. Ons huisje was er een van een stuk of acht die in een cirkeltje stonden, met in het midden een veldje. In de andere huisjes zaten ook kinderen van jouw leeftijd, en je had al heel snel een vriendinnetje gemaakt waar je een paar dagen lekker mee hebt gespeeld. En je hebt natuurlijk ook met je zus gespeeld in de vele speeltuinen in het park.

En ook leuk om te noemen, je bent voor de eerste keer echt gaan zwemmen. Vorig jaar, vlak na je geboorte, zijn we ook naar een vakantiepark gegaan, maar toen was je nog te jong om daadwerkelijk het zwembad in te gaan. Dit keer zijn we lekker met z’n vieren gaan zwemmen. Isa had al snel een soort wildwaterbaan gevonden waar ze 100 keer in rond is geweest. Jij had even de tijd nodig om aan het zwembad te wennen. We hadden je in een opblaasband meegenomen het water in, maar dat vond je eerst maar niks. Je moest er een beetje van huilen. We hebben na een paar minuten maar besloten dat als jij echt niet wilde zwemmen, dat je dat ook niet hoefde. Mama is toen met je op de kant gaan zitten, terwijl ik met Isa in het water bleef.

Maar weer een paar minuutjes later, kreeg je er toch wel zin in. Je ging op zoek naar een plekje waar het water niet te diep was, en die vond je ook. Het was ongeveer 20 centimeter diep, en dat vond je eigenlijk wel heel leuk. Mama en ik hebben gewisseld, en ik ben met jou het pierenbadje in gegaan. We hebben daar lekker gespeeld, en jij begon het zwembad steeds leuker te vinden. Het allerleukst vond je dat je mij met m’n hoofd onderwater kon duwen. Niet te lang natuurlijk. Iets later zijn we het diepere zwembad in gegaan. Dat was nog wel even spannend, maar toch ook wel heel erg leuk. Ik heb je een paar keer in de lucht gegooid, en daar moest je heel hard van lachen. We zijn naar mama gezwommen, en je hebt nog even met haar geknuffeld.

Na het weekje vakantie in de Katjeskelder zijn we weer naar huis gegaan. Jij kon de dag daarna weer naar de creche, waar je het ook altijd heel leuk vindt. Mama en ik hebben nu nog even vakantie, maar volgende week gaan we ook weer aan de slag. Wij hebben ook heel erg van de vakantie met je zus en jou genoten.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply