Zus

Den Haag, 18 november 2020

Lieve Wes,

Zoals je wel weet, heb je een grote zus. Dat is tegelijkertijd heel leuk en helemaal niet. Maar vooral heel leuk. Isa is namelijk groot en leuk om mee te spelen en je houdt heel veel van haar.

Wat je moeder en ik vooral heel leuk vinden is dat je altijd zo blij bent om Isa te zien. Als Isa naar school is, en ze komt thuis, geef jij haar een dikke knuffel. ‘s Avonds voor het slapen gaan, geef je haar ook een kus of een knuffel.

En jullie kunnen zo lekker spelen samen. Je kijkt dan naar wat Isa doet, en dat wil jij dan ook doen. Dit zorgt soms voor ruzie, omdat Isa en jij allebei met hetzelfde willen spelen, maar niet met elkaar willen delen. De oplossing is om het speelgoed af te pakken. Dan zijn jullie allebei boos op mij, en niet meer op elkaar.

Als Isa een nachtje logeren is, en jij niet, dan begin je haar na een tijdje ook te missen. Dan kom je naar ons toe, en vraag je waar ze is. Nouja, je zegt haar naam. Wij denken dan dat je bedoelt dat je haar al een tijdje niet hebt gezien. Wat natuurlijk klopt.

En dan komt Isa de volgende dag weer thuis, en dan ren je op haar af en geef je haar een dikke knuffel.
En onze hartjes smelten dan.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply