Samen zingen

IJsselstein, 9 maart 2021

Lieve Wes,

Nu je meer woordjes leert, kunnen we ook beter samen zingen. We zingen nog geen harmoniƫn samen, maar dat betekent niet dat we het niet allebei leuk vinden. Je zingt trouwens ook met mama, en Isa, en de TV. Met iedereen eigenlijk. Je vindt het best leuk om te zingen.

We zingen eigenlijk altijd samen op de volgende manier: ik zing het begin van de zin, en jij doet het laatste of de laatste twee woorden. Dus als ik “vier kleine visjes zwommen naar de” zing, dan maak jij de zin af met “zee”. Of je bent creatief en vult een ander woord in, zoals “olifant”.

Ik ben erachter gekomen dat je of heel druk kan worden van zingen, of heel rustig. Je wordt druk als je voor de televisie staat. Als we dan Baby Shark opzetten, of andere kinderliedjes, dan zing je luid mee, en begin je te springen en te draaien.
Als je al een beetje verdrietig bent, bijvoorbeeld als ik je naar de creche breng, of als je in bed ligt, dan word je heel rustig als ik voor je zing. Je maakt dan nog steeds netjes de zinnen af.
En heel dramatisch, soms ben je heel hard aan het huilen, maar dan zing je nog steeds mee. Heel schattig om te zien natuurlijk maar natuurlijk ook niet leuk. Maar je wordt er wel rustiger van, dus het helpt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply