Ziekjes

IJsselstein, 12 juli 2021

Lieve Wes,

Ik dacht dat je afgelopen week weer aan de betere hand was. En misschien wass dat ook wel zo, maar je was nog niet helemaal gezond. Afgelopen weekend ben je toch weer twee dagen niet helemaal lekker geweest. En ik zeg dagen, maar ik bedoel avonden. Vlak voordat je naar bed moest om precies te zijn.

Wat er gebeurde was dat je de hele dag geen enkele indicatie hebt gegeven dat je niet lekker was. Je had geen koorts. Je at misschien wat minder. En op het moment dat je naar bed moest, spuugde je zo, opeens, je maag leeg. Over mama. Mama is daar natuurlijk heel gelukkig mee. Belangrijker was dat jij je goed voelde. Dus jij weer even in bad. Ik waste je. Mama verschoonde je bed. Jij weer aangekleed. In je bedje. Niks aan de hand.

En de dag daarna: precies hetzelfde. Alleen herkende mama dit keer dat moest overgeven, dus had ze je al naar de badkamer getild voordat je over haar heen spuugde.

En de avond daarna was er niks meer aan de hand. Vandaag ook niet. Je bent kiplekker en bijna helemaal tevreden. Vreemd.

En ik ben natuurlijk blij dat je niet over mij heen hebt gespuugd. Maar ik gok dat mijn tijd wel weer komt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply