Auto rijden

IJsselstein, 4 augustus 2021

Lieve Wes,

Het is vakantietijd en ik weet even niet zo goed wat ik hier moet schrijven over wat je afgelopen periode hebt meegemaakt. Ik denk dat de vakantie voor jou niet heel anders is dan normaal. Je gaat nog steeds twee dagen per week naar school. Mama en ik werken, maar maandag is mama vrij om met je te spelen en knuffelen, en ik op donderdag. Vrijdag zit je ook lekker thuis bij ons, en oma Elma komt eens in de twee weken langs. In dat opzicht is er niks veranderd.

We zijn afgelopen weekend een nachtje gaan logeren bij Bonpa en oma Elma. Je was al anderhalve dag over oma Elma aan het kletsen, dus het leek ons een goed idee om daar weer heen te gaan. Isa en mama bleven thuis.
In de auti was je heel enthousiast. Je bent na een half uurtje in slaap gevallen, en toen je wakker werd was je ontroostbaar. Ook oma Elma kon je niet troosten. Een half uurtje later voelde je je wel weer oké. Met een dropje in je mond en voor de televisie.

Voor de rest heb je het heel gezellig gehad bij oma Elma en Bonpa. Jullie hebben lekker gespeeld. Je bent voorgelezen. Jij was ook weer een beetje een boefje. Zoals gewoon dus.

Zondag zijn we weer naar huis gereden, en dat vond je ook wel weer heel gezellig. Thuis kregen mama en Isa allebei een dikke knuffel en een kus. Daarna was alles weer zoals normaal. Lekker spelen, naar bed, slapen en een beetje spoken ‘s nachts.

Maandag ging je met je moeder en met Isa naar opa Erik en oma Thea. Zij stonden op een camping met hun camper een kwartiertje verderop. Daar heb je ook weer lekker gespeeld. Dit keer op een grote trampoline.

Vandaag ging je weer naar school, maar je had er niet zo veel zin in. Voordat we weggingen, vroeg je naar tante Soof. Dus mama heeft tante Soof voor jou gebeld, en daar heb je even mee gekletst. Tante Soof was net klaar met hardlopen, dus nog een beetje buiten adem. Jij vertelde dat je wel op bezoek wilde bij tante Soof, en wilde ook gelijk naar de auto lopen.

En toen besefte ik me dat je het veel belangrijker vindt om in de auto te zitten dan daadwerkelijk naar je familie toe te gaan. De familiebezoekjes zijn een excuus, zodat jij lekker kan spelen (of slapen) in de auto.

Maakt natuurlijk niks uit. Elk excuus om de familie te zien is een goed excuus. En we kunnen van een tweejarige niet verwachten dat je beweegredenen altijd even ‘zuiver’ zijn. Maar nee: we gaan niet op een woensdag om half negen ‘s ochtends naar tante Soof rijden. Dus we hebben je gewoon naar school gebracht. Vond je even niet leuk, maar daarna wel weer prima.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply