Auto’s

Leiden, 18 augustus 2021

Lieve Wes,

Vorige week vrijdag hebben wij weer eens een dagje samen opgetrokken. Ik was er vroeg en we begonnen de dag met het eten van een boterhammetje met zuivelspread terwijl jij TV keek. Jouw favoriete TV programma bleek over auto’s te gaan die in een soort ballenbad van kleur veranderen. Jij liet meteen zien dat je de kleuren al heel goed kent. Het boterhammetje was OK maar met de worst van mijn brood vond je het nog lekkerder.

Je kon eigenlijk niet genoeg van de autofilmjes krijgen; er was dus wat overredingskracht nodig om jou naar buiten te krijgen. Gelukkig vond je het wel leuk om achter op de fiets naar een kinderboerderij te gaan. Onderweg waren er natuurlijk weer veel auto’s te zien en ook veel boten. De kinderboerderij ligt in een natuurgebied. We hebben niet zoveel dieren gezien maar jij was heel geinteresseerd in de molen. Verder kon je klimmen, in het zand spelen en kabouters zoeken.

Toen we weer thuis waren had papa jouw favoriete groene vrachtauto gevonden. Die heb je de rest van de dag overal mee naar toe genomen. In plaats van een middagslaapje te doen, zat je lekker in bed met de auto te spelen. Later in de tuin was je ook met de auto aan het spelen. De auto moest ook mee naar de speeltuin. Je hebt de auto wel 30 keer van de glijbaan afgeduwd en vertelde mij dan enthousiast dat de auto “gevallen” was.

Toen het tijd was op terug naar huis te gaan, wilde jij nog liever blijven spelen maar gelukkig stonden er op de weg van de speeltuin naar huis ook veel mooie auto’s die jij allemaal goed bekeken hebt en soms probeerde open te maken.

Moe van het spelen ging je thuis lekker met mama op de bank zitten om nog meer autofilmpjes te kijken. Ik ging toen naar huis en ik denk dat je ’s nachts ook van auto’s gedroomd hebt.

Oma Elma

Leave a Reply