Namen

IJsselstein, 6 oktober 2021

Lieve Wes,

Vanochtend regende het heel hard. Daarom besloten we iets te doen wat we nog nooit hebben gedaan. Mama en ik hebben Isa en jou met de auto naar school gebracht.

We begonnen met Isa naar school brengen. Zij moet om half negen op school zijn, en jij hoeft er pas om negen uur te zijn. Dus we stapten in de auto en… waren veel te vroeg bij Isa’s school. Op de fiets duurt het al niet lang voordat we er zijn, maar met de auto gaat het helemaal snel. We parkeerden op de hoek van de straat, en toen zijn mama en Isa uitgestapt en snel naar school gerend.

Wij zaten met z’n tweetjes dus nog in de auto. Ik herinnerde me dat je me gisteren, uit jezelf, had verteld dat je school leuk vond. Nou, dat was natuurlijk al iets om heel blij mee te zijn. Ik besloot daarom om een beetje door te vragen. Wat je had gedaan, en hoe je klasgenoten heten. Wat je had gedaan? Dat was niet helemaal duidelijk, maar je wilde graag met auto’s spelen. Je had er ook zelf eentje meegenomen. Je vertelde me ook dat het buiten regende.

Je verraste me toen ik naar je klasgenoten vroeg. Je vertelde me dat je met Timor had gespeeld en met Luna. Dat zijn namen die we eerder hebben gehoord van de juffrouw, dus daarvan dacht ik dat het namen waren die je gewoon slim onthouden dan. Ook goed, maar minder knap dan wat je me daarna vertelde. Je vertelde namelijk dat je ook met Mees en met Mina had gespeeld. En dat zijn namen die ik je nog nooit eerder heb horen zeggen.

Goed, mij vertelde dat je aan het opletten bent en nieuwe dingen leert, dus ik was natuurlijk weer apetrots. Mama kwam weer aanlopen, en ik vertelde haar trots wat je had verteld. Jij wilde het toen natuurlijk weer over de regen hebben en over het Woezel-zonnescherm wat op het raam van de auto zit geplakt. Niet over je klasgenootjes.

Ach, ik heb het gehoord, en dat is genoeg voor me.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply