Op het potje

IJsselstein, 11 januari 2022

Lieve Wes,

Kijk jongeman, dit zien we graag. Afgelopen woensdag haalde ik je op van de creche. Daar stond een heel enthousiaste juf te trappelen om mij te vertellen dat jij die hele dag geen enkele keer in je luier had geplast. Elke keer dat ze de andere kinderen gingen verschonen, hadden ze jou op de wc gezet, en je hebt daar elke keer een plasje in gedaan.

Nou, dat vond ik natuurlijk ook geweldig. Jij keek alsof je het heel normaal vond. Ooit misschien, maar nu is het een flinke prestatie hoor jongen, en daar mag je trots op zijn.

Toen we thuiskwamen heb ik het ook direct aan je moeder verteld. Die was natuurlijk ook heel blij. Diezelfde avond hebben we je nog een aantal keer op de wc en op het potje gezet. Je hebt er nog twee plasjes en een drolletje uit weten te persen.

We hebben met je afgesproken dat als je op het potje of in de wc plast of poept, dat je een sticker op je kledingkast mag plakken. Dat vindt jij dan weer helemaal geweldig, dus iedereen is gemotiveerd om jou op de wc te laten plassen.

Nu heb je een tijdje geleden een stickerboek gekregen met daarin dinosaurusstickers. Dat zijn ook de stickers die je op je kast wil plakken. En dat mag, want dat hebben we tegen je gezegd. We hadden er alleen geen rekening mee genomen dat het flink grote stickers zijn. Dus na een plasje of tien heb je al bijna een hele la volgeplakt.

Nouja, het ziet er vrolijk uit.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply