Jarig

IJsselstein, 14 februari 2022

Lieve Wes,

Gefeliciteerd, lieve jongen. Je bent drie jaar oud! Al twee dagen ondertussen. Eergisteren hadden we het te druk met je verjaardag vieren, en gister voelde ik me niet lekker, dus dit stukje tekst komt vandaag.

Volgens mij heb je een leuke verjaardag gehad. Je moeder en ik waren bang dat je je verjaardag minder leuk zou vinden dit jaar. Dit omdat je zus, je kent haar wel, corona heeft. We kwamen daar zaterdagochtend achter. Op de dag van je verjaardag dus. We hadden die dag al mama’s kant van de familie uitgenodigd, maar die moesten we allemaal afbellen. Mama, jij en ik hebben het trouwens allemaal niet, dus dat is weer boffen.

Maar gelukkig ging het jou niet echt om het bezoek. Dit keer maakte jij ons wakker in plaats van andersom. Je zag je cadeautjes al in onze kamer staan, en je had ze al te pakken om ze uit te pakken, voordat wij je even terug naar je kamer konden sturen om voor je te zingen. We hebben je auto’s gegeven. Twee kleintjes, die je direct bent vergeten, en één grote brandweerauto, die je wel reuzeinteressant vond. We hebben je ook een fiets gegeven, die een beetje te groot voor je lijkt. Vond je ook heel leuk.

Opa en oma hadden natuurlijk al een cadeautje voor je gekocht. We hadden ook met ze afgesproken dat ze een hele speciale taart zouden ophalen en voor je zouden meenemen. Tante Soof logeerde die nacht bij opa Erik en oma Thea, en ging toevallig terug naar huis. Ze wilde de cadeautjes en de taart wel meenemen, dat wij die in Utrecht konden ophalen. En dat deed mama. Toen ze iets later thuiskwam, liet ze de taart zien: een politieautotaart! Een taart in de vorm van een politieauto! Met gefeliciteerd Wes erop!

Goed, wij waren enthousiaster over de taart dan jij. Jij keek er één keer naar, en wilde de wielen wel opeten, maar verder ook niks. Die taart was natuurlijk ook veel te veel voor ons vieren (en mama was de enige die ‘m lekker vond), dus we hebben een heel stuk weggegooid.

Maar mama had ook je cadeaus van tante Soof en Thijn, en van opa Erik en oma Thea meegenomen. Van opa en oma kreeg je een speelgoedpolitieauto die geluid kan maken. Dat is natuurlijk briljant. Van Soof en Thijn kreeg je je eigen speelgoedklusset. Met batterijen in de klopboor, maakt die ook lawaai, dus dat was ook een topcadeau.

Zonder bezoek hebben we de rest van de dag niet zo veel gedaan. Lekker gegeten en gesnoept. Jij besloot uiteindelijk dat je in je blote kont wilde rondlopen. ‘s Avonds hebben we pizza besteld, en jij hebt in je blote billen pizza gegeten op de bank. Hebben we een leuke foto van. Vraag er maar naar.

En toen was het bedtijd. Je was toch wel moe, dus je bent op tijd gaan slapen. Volgens mij heb je het erg naar je zin gehad, dus dan zijn we allemaal blij.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply