Van alles

IJsselstein, 29 april 2022

Lieve Wes,

Vandaag even een allegaartje van alles wat je de afgelopen periode hebt meegemaakt, en wat je nog gaat doen. Normaal probeer ik bij één thema te blijven, maar als dat ik dat vandaag doe, blijft er een hoop ongeschreven wat wel leuk is om mee te nemen. Vandaar.

Eergisteren, afgelopen woensdag, was het Koningsdag. Jij hebt nog niet echt een beeld van wat de monarchie is en wat het voor Nederland, en daarmee voor jou, betekent. Dat is niet erg. Er was een feest in de stad, en daar zijn we met z’n vieren naartoe gegaan. We hebben Isa en jou elk 5 euro gegeven om wat dingetjes van te kopen op de vrijmarkt. Jij hebt auto’s gekocht. Heel veel auto’s. Ik denk dat de rugzak wel vol zat. Je hebt je geld ook wel goed uitgegeven, want je kocht auto’s van 10 of 20 cent. Dan krijg je er natuurlijk heel veel als je vijf euro hebt.
Voor de rest hebben we een beetje door de stad gewandeld. Er waren een paar luchtkussens, waar je ook over een parcour heen kon klimmen. Op één van die luchtkussens moest je wel 2,5 meter omhoog klimmen, dus ik dacht dat dat wat te uitdagend voor je zou zijn. Maar nee hoor! Je klom zo omhoog. Alleen zat je toen zo hoog dat je niet meer naar beneden durfde te glijden. Een wat grotere jongen heeft je toen vastgepakt en samen zijn jullie naar beneden gegleden. Je hoefde niet nog een keer over de baan heen.

In de stad zagen we een juf van Isa’s BSO. Jij gaat nog niet naar de BSO, maar Isa heeft haar even gedag gezegd. Volgend jaar wordt jij natuurlijk vier, en dan mag je naar de basisschool én naar de BSO. Je gaat nu al elke keer mee om Isa op te halen. Je loopt dan ook altijd even naar binnen. Ze hebben daar heel veel leuk speelgoed, en je weet al vrij goed waar alles ligt. Toen ik je vroeg of je ook naar de BSO wilde, als je vier wordt, zei je ja. Dus daar gaan we je maar voor inschrijven binnenkort.

En over inschrijven gesproken: Isa kreeg laatst een formulier mee naar huis. Een inschrijfformulier voor de basisschool, speciaal voor “broertje van Isa”. Mama en ik begrepen de hint en hebben je ingeschreven. We hebben nog geen reactie gehad, maar we gaan ervan uit dat je vanaf februari naar dezelfde basisschool mag als Isa.

En dat zal wat zijn. Het is natuurlijk een flinke verandering. Geen idee hoe jij dat gaat ervaren. Toen we vorig jaar hier kwamen wonen, heb je best wel tijd nodig gehad om te wennen aan de nieuwe omgeving en aan je nieuwe creche. Naar de basisschool gaan is ook een grote stap, en daarom proberen we je daar al een beetje op voor te bereiden.
Er gaan nu ook twee van je drie vaste leidsters weg. Die hebben nieuwe banen gevonden. Één van hen had afgelopen week haar laatste dag. We hebben je haar een cadeau laten geven. Je kreeg een dikke knuffel, maar ik denk niet dat je begreep dat je de juf niet meer zou zien. Volgende maand vertrekt de andere juf. Ook hier weer ben ik benieuwd wat je ervan vindt. Of je ze zult missen of niet. We gaan het meemaken.

Verder had je natuurlijk de waterpokken. Die zijn nu bijna allemaal weg. Je hebt wel nog wat korstjes op je lichaam. Vooral onder je haar. Maar ook op je voorhoofd en op je kin had je flinke pokken. De korstjes vallen daar nu weg, en er zitten op die plekken kleine deukjes in je huid. Ik verwacht dat die wel weer dichtgroeien, maar ik denk ook dat het littekens zullen blijven. Vind ik jammer. Maar we kunnen er niet veel aan doen. En ik weet natuurlijk niet eens of het littekens zullen worden. Ook dit moeten we maar afwachten.

En dan als laatste: logeren! Afgelopen weekend mocht je drie nachtjes bij opa Erik en oma Thea logeren! Donderdagavond brachten Isa en ik mama en jou naar Waalre. Daar bleven jullie eerst samen een nachtje slapen. Op vrijdag ging mama een weekendje weg, en mocht jij, in je eentje, tot zondag blijven logeren. Je hebt visjes en kikkers gevangen met opa, bent lekker vies geworden, en hebt je blijkbaar uitstekend gedragen, want je mag terugkomen.

Zondag (overmorgen alweer), mag je een nachtje bij Bonpa en oma Elma logeren. Isa gaat al een nachtje eerder. Dat wordt ook weer beregezellig.

En zo zie je maar weer jongen, je hebt maar een druk leven. Gelukkig is het bijna allemaal leuk.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply