Vakantie

IJsselstein, 30 mei 2022

Lieve Wes,

Ik weet niet wat het is, maar het lijkt alsof je niet goed tegen vakantie kan. Vorig jaar zijn we een weekje in Ede op vakantie geweest, en toen heb je een aantal dagen koorts gehad en moest je ‘s nachts overgeven. We zijn de afgelopen dagen, van donderdag tot zondag, in Enschede geweest. Daar kreeg je ook koorts en voelde je je helemaal niet lekker. Gelukkig gebeurde dat pas in de laatste nacht, maar toch. Het lijkt alsof je óf niet blij wordt van vakantie, óf je ontspant zo dat er iets uit je systeem wordt gegooid wat je aan het opkroppen bent. Of het is gewoon toeval, dat kan natuurlijk ook.

Goed, zaterdagavond voelde je je dus niet lekker. Je ging slapen en kreeg koorts. Zondag overdag voelde je je ook niet zo lekker. ‘s Ochtends en in de auto naar huis ging het allemaal wel goed, maar ‘s middags heb je op mama’s schoot liggen slapen, weer met koorts. Vannacht was je een beetje warm. Vanochtend voelde je je eigenlijk weer kiplekker.
Het suffe hierbij is dat je geen medicijnen wil nemen. We hebben kinderparacetamol die heel goed voor je werkt, maar die wil je niet doorslikken. Als ik je vraag of je een pil wil, zeg je “nu even niet”. Wanneer dan wel? Nou, nooit dus. Ook zetpillen wil je niet.
Als ik je een pil geef, en je wil ‘m niet, dan begin je heel hard te huilen, en slik je de pil alsnog niet door. Dus dat schiet ook niet op. En ondertussen roep je wel elke paar minuten dat je je niet lekker voelt. Maar als je niks wil doorslikken om je beter te voelen, kunnen mama en ik verder ook niet veel voor je doen.

Maar goed, vanochtend ben je je eigen brutale zelf weer, dus daar zijn we blij mee.

De vakantie was trouwens leuk, dat vond jij ook. We hebben heel veel gedaan wat Isa en jij heel leuk vonden. We hebben elke avond gegeten in een restaurant waar ze speeltuinen of -hoeken voor kinderen hebben. We zijn vrijdag naar een attractiepark gegaan. Zaterdag zijn we ‘s ochtends naar Monkey Town gegaan en ‘s middags naar de film (Sing 2). Je hebt natuurlijk ook weer een nieuwe auto gekregen, en je hebt ook een balletje mee naar huis mogen nemen.

Al met al dus een beetje gemixt weekend. Veel plezier, ook wat ziekte. Gelukkig heb je genoten.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply