Flamingo

IJsselstein, 30 oktober 2022

Lieve Wes,

Vrijdag zijn we met z’n drietjes, Isa, jij en ik, naar Avifauna gegaan. Avifauna is een vogeldierentuin in Alphen aan den Rijn. Donderdag, toen ik de plannen aan het maken was, was het nog niet helemaal duidelijk of jij wel mee wilde. Je wilde wel iets doen, maar je wilde liever naar een normale dierentuin, of naar een dinosaurusdierentuin. Toen ik voorstelde dat we een volgende keer naar een dinosauruspark zouden gaan, wilde je toch wel graag mee naar Avifauna.

En zo gezegd, zo gedaan! We zijn rond half 10 in de auto gestapt, en iets na 10 uur waren we bij Avifauna. Eerst nog even plassen, en daarna zijn we naar binnen gaan.

Direct bij de ingang staan de struisvogels. Die vond je wel groot, maar verder niet zo interessant. Interessanter was het gebied achter de struisvogels: de speeltuin. Het was nog wat fris, en even goed heen en weer rennen en wat klauteren werkte goed om op te warmen. Maar: er waren nog een heleboel vogels te bekijken, en de speeltuin ging nergens heen, dus we zijn na een minuutje of 10 weer doorgegaan.

We zijn rustig door het hele park gelopen. Er waren natuurlijk een aantal dingen extra speciaal. De eerste waren de lori’s. Bij hen konden we wat nectar kopen, en dan zouden ze zo op onze armen komen zitten en uit onze handen eten. Dat leek ons leuk, dus dat hebben we gedaan. Toen de vogels uiteindelijk ook echt op je armen kwamen zitten, vond je dat toch wel heel spannend, en wilde je snel door. We konden alleen niet snel weg, want er zaten er drie op mijn arm, en één in m’n nek. Toen ik die had weggejaagd, en toen Isa ook haar lori’s kwijt was, zijn we snel doorgegaan.

Vlak daarna kwamen we bij de pinguïns. Die vond je heel leuk, dus daar moesten we even blijven staan kijken. Maar ze deden ook niet heel veel, dus we zijn toch maar doorgelopen. Daarna zijn we nog door een tropenhal en een nachthal gelopen, waar de vogels vrij in rondvlogen. Dat was ook wel mooi om te zien.

Inmiddels was het lunchtijd, en kregen we toch wel wat trek. Nouja, ik kreeg trek. Jullie hadden al wat snoepjes gegeten, en blijkbaar was een half broodje kroket en wat frietjes genoeg voor jullie elk. We hebben wat eten gekocht in de buurt van de speeltuin. Eerst snel wat naar binnen gepropt, en daarna gingen jullie de speeltuin in, terwijl ik de rest op at. Er was ook water bij de speeltuin, en we hebben een grotere jongen nog zien uitglijden en in het water zien vallen. Dat mogen we eigenlijk niet grappig vinden, maar was het wel een beetje.

Toen moesten we snel verder, want er was een vogelshow! Dat duurde een half uurtje, en daarin werd er wat vertelt over de verschillende vogels in Avifauna. Maar ze mochten ook vrij rondvliegen, buiten. En dat was wel heel gaaf om te zien! Zo gaaf, dat we vergeten waren om naar de wc te gaan. Ik heb je stiekem tegen een boompje laten plassen, maar dat ging toch niet helemaal goed. Gelukkig had ik een schone broek voor je bij me.

Daarna hebben we het laatste stukje dierentuin bekeken. Jij bent nog een keertje gevallen, wat natuurlijk heel zielig was. We zijn richting de uitgang gegaan, en daar stond nog een souvenirkraampje. Isa had al een paar keer gevraagd of we een knuffel zouden kopen. Ik had nog wat centjes van oma Elma meegekregen, en daar konden jullie precies (of bijna) elk een knuffel van kopen. Isa wilde een lori, ondanks dat ze wat eng waren. Jij koos voor een… flamingo!

Ik zal eerlijk zijn: ik had deze keuze niet van je verwacht. Ik vind het wel superleuk. En jij vindt de flamingo superleuk, want je bent er al drie dagen mee aan het sjouwen. Je hebt ‘m bij je als je televisie kijkt. Je knuffelt ermee als je slaapt. Je neemt ‘m mee naar de stad.

Superleuk dus!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply