Bijna…

IJsselstein, 10 januari 2023

Lieve Wes,

Over iets meer dan een maand word je vier jaar oud. Dat is nogal wat. Zowel voor jou, als voor mama en mij. (Voor Isa verandert er ook het één en ander, maar dat valt gelukkig wel mee.)

Nu je vier wordt, mag je naar basisschool. de laatste tijd lijk je niet echt zin te hebben om naar de kinderopvang te gaan, al is het altijd wel leuk als je er dan bent. Als we je vragen of je zin hebt om naar de basisschool te gaan, zeg je braaf ja. Ik weet alleen niet of je dat zegt omdat je weet dat we dat willen horen, of dat je er zelf echt zin in hebt. Aan de ene kant lijk je nog niet zo enthousiast. Aan de andere kant heb je nooit echt moeite gehad om nee tegen ons te zeggen. We zullen het zien, denk ik.

De basisschool is ook gelijk 5 dagen per week. Dat is wel een flinke verandering. Nu zit je nog lekker thuis op maandag, donderdag en vrijdag. Dat gaat allemaal veranderen. Je gaat ook naar de BSO, op dinsdag en op vrijdag; dus dat worden echt lange dagen. Je zal wel wat tijd nodig hebben om te wennen.

En nu je vier wordt, mag je ook op zwemles. Daar lijk je wél echt zin in te hebben. Ik ben alleen een beetje aan het twijfelen of ik je direct moet opgeven, of dat ik even moet wachten totdat je wat meer aan je nieuwe ritme gewend bent.

Daar komt ook nog bij dat, als je wil, je ook op dansles mag. Gaan we het nog over hebben, wij twee.

Voor mama en voor mij betekent het ook dat we je verjaardag moeten voorbereiden. We doen dit jaar nog geen verjaardagsfeestje voor je vriendjes, maar we moeten wel een goed afscheid voor je verzinnen bij de creche. En we moeten natuurlijk cadeautjes kopen. En een feestje organiseren voor de opa’s en de oma’s. En ik maak dit jaar weer een fotoboek. Genoeg te doen dus. (Vandaar dat ik dit ook al een maand van tevoren schrijf.)

Jou doet het allemaal niet zoveel. En goed ook. Het is te vroeg voor jou om te veel met de toekomst bezig te zijn. Laat ons dat allemaal nog maar even doen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply