Afscheid

IJsselstein, 9 februari 2023

Lieve Wes,

Gisteren was je laatste dag op je oude school, de kinderopvang. Soms kan een afscheid verdrietig zijn. Deze was dat niet. Wat natuurlijk niet betekent dat het geen goed afscheid was.

Omdat je zondag jarig was, en dit je laatste dag zou zijn, heb je je verjaardag gevierd op de kinderopvang. Dat betekende dat je een hele mooie dinosaurusknutselmuts hebt gekregen, waar heel groot je nieuwe leeftijd op staat. Je mocht op de tafel zitten en op de trommel slaan, terwijl de andere kinderen Lang zal je Leven voor je zongen en de andere instrumenten bespeelden. Daarna mocht je tracteren. Mama (en ik, een klein beetje) hebben de avond van tevoren je tractatie in elkaar geknutseld. Mandarijntjes met gezichtjes erop en een hoedje van trekdrop, of oortjes van tumtums. En bananen, waarbij de steel een beetje ingesneden was, met een druif erin, zodat het leek op een dolfijn met een bal in z’n mond. Het was blijkbaar een groot succes.

Mama en ik zijn je iets eerder komen ophalen, zodat we rustig de tijd hadden om nog even met je juffen te praten. Die vertelden dat ze je wel gingen missen. Je bent een lekker bijdehand ventje. Als je ondeugend bent, en ze geven je een beetje op je kop, dan zeg je vrolijk “hou van jou”, en je gaat door waar je mee bezig was. Heel charmant dus.

We kregen ook nog een stapel papier mee. Het was je portfolio, met allemaal kunst die je de afgelopen twee jaar geproduceerd hebt. Ook zaten er kindvolgverslagen in, waarin je ontwikkeling is bijgehouden. Die was goed, maar dat wisten we al.

En toen was het tijd om gedag te zeggen. Mama en ik bedankten juf Nina en juf Brighitta. Na een beetje overleg, wilde jij ze wel een knuffel geven en ‘doei’ roepen. Ook je grote vriend Adam kwam gedag zeggen. Ook hij kreeg een knuffel. Die zal hij wel nodig hebben gehad, want voor jullie is het ook een afscheid. Hij gaat binnenkort naar een andere basisschool dan jij. Gelukkig hebben we nog een mooie foto van jullie samen.

En toen gingen we naar huis. Het was klaar. Jij was alweer bezig met de basisschool, waar je vandaag je laatste wendag had. Je bent nu officieel een grote(re) jongen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply