Lekker kletsen

IJsselstein, 27 februari 2023

Lieve Wes,

Gisteren gingen we met z’n allen naar Leiden. Mama had afgesproken met Tessa, die binnenkort een kindje krijgt. (En mama wilde graag Tessa’s dikke buik nog een keertje zien.) Isa en jij gingen spelen bij oma Elma en Bonpa. Ik had een afspraak om Pathfinder te spelen met wat vrienden. Één van die vrienden is Daniel, die jij hartstikke goed kent.

In de auto zaten mama en ik voorin. Jij zat samen met Daniel en Isa achterin, met Daniel in het midden. En gezellig dat je het vond! Jij vertelde Daniel alles wat in je opkwam. Dat je twee weken geleden jarig was, en dat je cadeautjes hebt gekregen. Hoe dat je nu vier jaar oud bent. En als je vier bent, dat je bijna vijf bent. En dat oude mensen doodgaan. En dat oma Bep, de moeder van oma Thea, dood is. En dat dit de weg naar Leiden was. En dat jouw bonpa en oma in Leiden wonen. En dat we niet in IJsselstein zijn.

Goed, er zat niet een hele duidelijke rode lijn in je verhaal. Maar ik vond het hartstikke leuk om je met Daniel te horen kletsen. Daniel vond het ook beregezellig. Isa probeerder er ook af en toe een woord tussen te krijgen, maar dat lukte niet heel goed. Jij hebt absoluut het meeste van de reis gekletst.

Ik dacht dat je op de terugweg weer net zo veel met Daniel zou kletsen, maar nee hoor! Je had zo druk gespeeld bij mijn ouders, dat je helemaal kapot was. Tegen de tijd dat we Leiden weer uitreden, lag je heerlijk te slapen. En toen kon Daniel eindelijk even met ons praten.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply