Thuis

Amsterdam, 16 juli 2019

Lieve Wes,

Ik dacht, ik beschrijf ons huis dit keer. Je bent nog jong, dus je zult je niet veel herinneren van deze dagen. Misschien dat we verhuisd zijn voordat je je eerste herinnering maakt. Dus: een omschrijving. We hebben natuurlijk ook de foto’s nog.

We wonen op de 2e verdieping. Als je binnenkomt hebben we een halletje, waarin we onze jassen kunnen ophangen. We hebben ook een schoenenrekje met veel te veel schoenen erop. Tussen de kapstok en het schoenenrek bewaren we Isa’s fiets en de kinderwagen waarin we jou rondrijden. Volle hal dus.

Je loopt door (rechtsaf) naar de huiskamer. We hebben de huiskamer in twee delen opgedeeld. Rechts de zithoek, met grote bank, tafeltje en kleedje. Links de eettafel. Ergens in het midden staat een box, tegen het raam aan. Jij ligt vaak op het kleed in de zithoek, in de box, en in het bedje van de kinderwagen, die we dan op de eettafel hebben gezet.

Achterin de woonkamer hebben we een paar deuren. De meest rechter gaat naar de logeerkamer. Daar is niet zoveel interessants voor jou. De middelste doorgang gaat naar de keuken. Daar bewaren we jouw melk en hapjes. Links gaat weer naar een halletje. Aan dit halletje zitten de badkamer, Isa’s grotemeidenkamer, een rommelhok en de trap naar boven. Alleen de badkamer is voor jou interessant, want je moet natuurlijk ook wassen. Je gaat af en toe met mama of met mij in bad. Je beweegt nog niet zo veel, dus je hoeft ook nog niet zo vaak gewassen te worden.

Als we naar boven gaan, komen we eerst langs Isa’s kamer. Ik leg je soms ‘s ochtends in Isa’s bedje, zodat ze wakker wordt met jou naast haar. Ze is dan altijd heel vrolijk. Als we doorlopen, komen we in onze slaapkamer. Hier slapen mama, jij en ik. Mama en ik slapen in het grote bed, jij slaapt in de co-sleeper ernaast. ‘s Avonds ben je soms een beetje knorrig, maar ‘s ochtends ben je altijd heel blij om ons te zien.

Veel meer is er ook niet te vertellen. We hebben boven en beneden spullen om jou schone luiers (en billen) te geven. Overdag hebben we beneden je flesjes. ‘s Avonds liggen ze boven bij ons. In je box heb je knuffels, speentjes, en een mobile. Je lacht vaak, dus volgens mij heb je het wel naar je zin. Houden zo

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply