Team papa

IJsselstein, 27 maart 2023

Lieve Wes,

Soms vind je me helemaal gewelding. Soms vind je me stom. En het is vaak het één of het ander. Maar het verbaast me altijd hoe snel dat bij je kan omslaan, en hoe anders je gedrag dan is.

Als je me stom vindt, wil je eigenlijk niks met me te maken hebben. Je wilt niet eten wat ik voor je heb gemaakt of gekookt. Ik mag niet naast je zitten op de bank. Mama moet je naar bed brengen, en ik mag je ook geen verhaaltje voorlezen. ‘s Ochtends mag ik je niet aankleden. Je wilt helemaal niks met me te maken hebben.

Als je me geweldig vindt, dan wil je alles met me doen. Als je ‘s ochtends wakker wordt, dan wil je wel een knuffel. Bij het ontbijt moet ik naast jou zitten, en ondertussen geef je me dan kusjes. Onderweg naar school, wil je bij mij op de fiets. Na school, als ik je kom ophalen, spring je in mijn armen. Je komt lekker bij me zitten als ik boven zit te werken. Je wil samen in bad, en ik moet ‘s avonds naast je in bed leggen.

Je bent ondertussen alweer even helemaal fan van mij. Geen idee hoe lang nog, dus ik geniet er met volle teugen van. Morgenochtend kan het zomaar weer voorbij zijn.

Maar zelfs als je me stom vindt, krijg je knuffels en kusjes en eten en liefde van me. Dat hoort er tenslotte ook gewoon bij.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply