Zeswekengesprek

IJsselstein, 31 maart 2023

Lieve Wes,

Gistermiddag moest je nablijven op school. Ik werd er ook bij geroepen. De juf wilde jouw gedrag en jouw voortgang bespreken. En dat terwijl je pas een paar weken naar school gaat!

Juf Eveline en ik hadden dit gesprek afgelopen week al samen ingepland. De school doet altijd zeswekengesprekken met de ouders van de leerlingen die nog niet zo lang naar de basisschool gaan. Ze bespreken dan hoe de leerlingen, in dit geval jij, het doen, en of ze goed geland zijn.

Nou, jij bent uitstekend geland! Dat vinden je moeder en ik ontzettend fijn. Toen je voor het eerst naar de creche ging, was dat namelijk helemaal niet zo. Daarom hebben we twee jaar lang altijd eerst Isa naar school gebracht, en daarna jou pas. Ook haalden we altijd jou als eerste op, en daarna Isa pas. Zo kwam jij al twee keer per dag op de school of BSO waar je nu zelf ook naartoe gaat. En ik denk dat dat heel erg heeft geholpen. Op de eerste schooldag liep jij namelijk naar binnen alsof je dat al jaren deed. Wat natuurlijk eigenlijk ook zo is.

Je doet goed mee in de klas. Je vindt het niet spannend om dingen te vertellen in de kring aan de juf of aan de andere kinderen. Gisteren had je voor het eerst nieuwe schoenen aan, en dat heb je heel blij aan iedereen verteld. Ook doe je mee met spelletjes en oefeningen; en dat gaat allemaal eigenlijk heel goed. O ja, en je kan een partij kletsen. Dat is ook leuk.

Maar, er is ook een maar. Je ligt achter met de ontwikkeling van je fijne motoriek. Dat komt waarschijnlijk omdat je altijd met auto’s wil spelen, en nooit wilt tekenen of knutselen; omdat je dat niet zo leuk vindt. Snapt iedereen, maar die fijne motoriek die heb je wel nodig. Dus heb je huiswerk gekregen: tekenen. En knippen, of scheuren. Dus dat gaan we maar eens doen.

Het lijkt er allemaal op alsof je het lekker naar je zin hebt op school. Daar zijn we allemaal, ook de juffen en jij, heel blij mee. En die fijne motoriek daar gaan we mee oefenen, en die komt dan ook wel.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply