Ongeluksweek

IJsselstein, 27 september 2023

Lieve Wes,

Je hebt deze week je week niet. Het lijkt alsof er elke dag wel wat verkeerd gaat.

In de nacht van zondag op maandag werd je ‘s nachts wakker. Je had een hele droge blafhoest, en je moest dik slijm spugen. Ook was je wat benauwd, je kon niet goed diep adem halen. Je viel vrij snel weer in slaap, maar ik maakte me wat zorgen, dus we zijn de volgende dag naar de huisarts gegaan. Ik dacht dat je misschien asthma zou hebben; dat is bij mij ook vastgesteld toen ik vier jaar oud was. De huisarts dacht dat jij last had van pseudokroep. Ook vervelend, maar ook iets wat na een paar dagen voorbij zal zijn.

Tot nu toe slaap je alle nachten deze week niet echt lekker, maar je hoest een stuk minder.

Dinsdag deed je mee aan de sponsorloop op school. Er is laatst een hevige aardbeving in Marokka geweest, en daar haalden jullie geld voor op. Jij deed heel enthousiast mee, maar na twee rondjes viel je, en lag je knie helemaal open. Het rennen was voor jou toen wel voorbij.

Vanochtend, woensdag, werd je wakker met een bloedneus! En ook niet eentje waarbij er af een toe een druppeltje bloed uitdruipt. Nee, ik moest je gezicht, kin, nek en armen schoonpoetsen met een washandje, en we konden al het beddengoed direct wassen. Gelukkig hield het bloeden snel op toen we het washandje tegen je neus hielden.

We hebben maar besloten dat jij vandaag niet naar school hoefde. Je hebt deze week zoveel meegemaakt, dat we dachten dat je wat extra rust wel kon gebruiken. Je hebt wel het begin van de kinderboekenweek, en de speurtocht door school gemist. Maar, je lag ook lekker op tijd te slapen, dus ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt.

Ik hoop dat je je morgen weer helemaal kiplekker voelt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply